Hangsúlyozta: a kormány tevékenységének értékelésekor a legtöbb elismerést a családpolitika kapja, márpedig e területnek a családtámogatások mellett az intézményi háttér megteremtése is fontos eleme.

Felidézte: mostanra csaknem 400 ezerre nőtt az óvodai helyek száma, a fejlesztések eredményeképpen a korábbinál 30 százalékkal több bölcsődei hely áll rendelkezésre. Gulyás Gergely hozzátette, így a szülők döntésén múlik, hogy bölcsődébe adják-e gyermeküket.

Az államnak lehetővé kel tennie, hogy rendelkezésre álljanak azok az intézmények, amelyek a szülők számára a döntés szabadságát biztosítani hivatottak - hangoztatta a miniszter, kiemelve annak fontosságát, hogy a települések külső részein is hasonló közszolgáltatásokat vehessenek igénybe a szülők, mint a belvárosban.

Németh Zsolt (Fidesz), az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, a térség, Budapest 18. választókerülete kormánypárti képviselőjelöltje azt emelte ki: példaértékű és egyedülálló műszaki koncepció valósult meg a 72 férőhelyes intézményben, amely minimális energiaigénnyel látja el feladatát.

Hangsúlyozta: az épület kialakításába a szülőknek és az itt dolgozó pedagógusoknak is beleszólásuk volt, a végeredmény pedig világos, a nevelési szempontoknak mindenben megfelelő bölcsőde lett, amelyben lehetőség nyílik arra, hogy a gyerekek minél több időt töltsenek a szabadban.