csalad.hu - Megerősítheti a családokat a digitalizáció
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Megerősítheti a családokat a digitalizáció
MTI
2019. szept. 19. 14:44
Családban élni jó
A digitalizációtól és az okos városoktól "olyan fejlesztéseket szeretnénk látni", amelyek megerősítik a családokat, a kis- és közepes vállalkozásokat, valamint képesek a magyar kultúra megerősítésére, kiterjesztésére – hangsúlyozta a Miniszterelnökség közszolgálatért felelős államtitkára.

Közös társadalmi cél, hogy Magyarország 2030-ra Európa legélhetőbb országa legyen – mondta Tuzson Bence a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen rendezett Civitas Sapiens '19 - Okos Város szakmai konferencián tartott nyitóelőadásában.

Hozzátette: ennek megvalósulásához több területen is komoly előrelépésre van szükség, többek között a családtámogatásra, a kkv-k, továbbá "az összetartó erő, a kultúra" megerősítésére.

Ehhez a "szigetszerű" korszerűsítések helyett komplex, nagy fejlesztésekre van szükség, hogy Magyarországnak ne legyenek olyan területei, amelyek lemaradnak.

– Arra kell törekednünk, hogy minden fejlesztés abban az irányba hasson, hogy az állam szolgáltatásait a lehető legkisebb településen is el lehessen érni – hangsúlyozta Tuzson Bence.