Idén több helyszínen mintegy 1000 csapat részvételével rendezték meg az ország legnagyobb gyermekeknek szóló digitális csapatversenyét - írják közleményükben a szervezők.

A Digitális Tudásért Alapítvány által életre hívott verseny célja, hogy a gyermekek könnyebben eligazodjanak abban a digitális világban, amelybe beleszülettek. A logikus, algoritmikus gondolkodással és az internetbiztonsággal kapcsolatos játékos küldetésen ebben az évben 3-4. és 5-6. osztályos csapatok diákjai versenyeztek egymással online.

A szervezők szerint azért fontos, hogy évről évre egyre több lány nevez a versenybe, mert a technológiai szakmákban, így a programozás területén is sok esetben még mindig elenyészően alacsony a női szakemberek aránya. Ennek támogatásáért a versenyen például különdíjat kaptak a csak lányokból álló csapatok.

A Nagy Digitális Kalandhoz minden évben egyre több helyszín csatlakozik, idén Nyíregyházától Szombathelyig összesen 10 budapesti és 29 vidéki helyszínről jelentkezhettek a gyermekek a versenyre.