csalad.hu - Aranyló gofrit tessék!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Aranyló gofrit tessék!
Piros kosara
2019. júl. 16. 11:49
Gasztronómia
Vágó Pirost eddig rádiós műsorvezetőként ismertük, ám egy ideje gasztro-videókkal örvendezteti meg a közönséget. Minden pénteken a csalad.hu-n is megtekintheti a Piros kosara című vlog egy-egy epizódját, melyekből ahhoz is ötletet meríthet, hogy mit főzzön a családnak hétvégén.

A következő étel jó lehet sós falatokhoz, kencékhez, salátákhoz, esti rágcsának, reggeli finomságnak, ebédre köretnek... kell ennél több? Talán még annyi, hogy az isteni gofri glutén- és tejmentesen készül!

Íme a végeredmény és a hozzávalók:

Aranyló gofri glutén- és tejmentesen:

  • 10 dkg csicseriborsóliszt
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 tojás sárgája
  • 4 ek olívaolaj + a sütéshez
  • 60 cl víz
  • 1 tk kurkuma
  • 4 ek rizstejszín
  • 1 tojás fehérje felverve, közvetlenül sütés előtt a tésztához keverve
  • (2 dkg parmezán a nem tejmentes, sós verzióba)

Uborkás joghurt:

  • 1 kígyóuborka, reszelve
  • 1 mk só
  • 2 dl natúr mandula-/kókusz-/szójajoghurt
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • menta, petrezselyem

Ha pedig inkább valami édességre vágyna a család, akkor egy finom almás gofri receptjét is megosztjuk – természetesen ezt is Piros kosarából: