2019-02-21 00:00:00 Minifesztivál a Fonó Budai Zeneházban

Szabadtéri természetfotó-kiállítás Szegeden

2018. Július 18. - 2018. Szeptember 1.

Máté Bence természetfotóiból nyílt szerdán szabadtéri kiállítás Szegeden, a Klauzál téren a SzegedArt fesztivál keretében.

A fotográfus a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy a tárlat egy jövő tavasszal induló vándorkiállítás előfutára, melyen majd több száz, a természet csodáit ábrázoló képet láthat a közönség.

A fotók több mint fele Szeged közelében, a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzetben készült - közölte Máté Bence.

"A kiállítás célja, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára, bemutassa, milyen értékek vannak közvetlen környezetünkben, melyeket mi még megvédhetünk" - hangsúlyozta az alkotó.

Az alkonyat után belülről megvilágított paravánokon színviláguk és tematikájuk alapján csoportosítva láthatóak a képek. Az egyik oldalon egy nagyméretű fotó alatt az adott projektet bemutató néhány mondatos szöveg olvasható hat nyelven, a másikon 10-30 kép látható egy-egy mondatos magyar és angol nyelvű leírással.

A szeptemberig látható két paravánra a Sziluett és a Napkorong címet viselő projektek legjobb képeit válogatta ki több év sok ezer fotója közül Máté Bence.

A kiállítássorozat jövő márciusban Budapesten indul és augusztus közepén a SzegedArt fesztiválra érkezik a csongrádi megyeszékhelyre. Akkor már 15 tablópáron sorakoznak a természetfotók, összesen csaknem hatszáz kép. A tárlat anyagát 2019 végéig több magyarországi nagyvárosban láthatja majd a közönség, a sorozat ezt követően pedig a tervek szerint Nyugat-Európában folytatódik.

(MTI, Fotó: Máté Bence)

Időpont: július 18. - szeptember

Helyszín: Klauzál tér, Szeged