2019-03-22 00:00:00 Nemzetközi kiállítás a Népi Iparművészeti Múzeumban

csok

40 ezer új lakás épül két éven belül

2019. Március 18.

Jelenleg mintegy 40 ezer lakás áll kivitelezés alatt, s ez a mennyiség körülbelül 2-2,5 év alatt készülhet el - mondta Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnöke (ÉVOSZ) hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin: Soha annyi segítséget nem kaptak a családok és a fiatalok, mint most

2019. Március 16.

Szinte semmilyen támogatásra nem számíthattak az állam részéről a balliberális kormányok idején azok a fiatalok, akik házasságot és családalapítást terveztek. Ezen a téren is fordulat állt be 2010-ben, július elsejétől, a családvédelmi akcióterv első elemeinek életbe lépésével pedig tovább bővül a családtámogatási rendszer – fejtette ki a Magyar Nemzetnek adott interjúban az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Novák Katalin hozzátette: a családbarát gondolatnak a köznevelésben is hangsúlyosabban kell megjelennie, a legújabb nemzedéket a családbarát értékek mentén kell nevelnünk.

Közzétették a családvédelmi akcióterv részleteit

2019. Március 12.

Megjelentek a Magyar Közlönyben a családvédelmi akcióterv részletei, az intézkedések fontos lépések a családbarát Magyarország felé vezető úton - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Novák Katalin: Júliustól használt ingatlanra is felvehető lesz a kedvezményes CSOK-kölcsön

2019. Március 11.

Használt lakásra is fel lehet venni a CSOK-hoz igényelhető kedvezményes kamatozású hitelt, 2. és 3. gyermekek születése esetén pedig jelentősen csökkenhet a kölcsön összege, továbbá bármelyik országban szerzett társadalombiztosítási jogviszony alapja lehet a CSOK és a kedvezményes kamatozású hitel igénylésének a magyar állampolgárok számára. Ezek a legfontosabb újdonságok a kormány otthonteremtési programjában.

A falusi csok árrobanást fékezhet

2019. Március 9.

A falusi családi otthonteremtési kedvezmény (csok) tízmillió forintos összegének csak a felét lehet ingatlanvásárlásra fordítani, ami az ingatlan.com vezető elemzője szerint visszafogja az ingatlanárak robbanását.

Minden, amit a babaváró támogatásról és a többi segítségről tudni kell

2019. Március 8.

Hamarosan a legapróbb részletek is kiderülnek a kormány 7 pontos családvédelmi akciótervéről, a minisztérium pénteken nyújtja be az Országgyűlésnek a törvénymódosítást. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár elmondta, hogy ha egy házaspár három gyermeket tervez és felveszi a babaváró kölcsön 10 millió forintját, a 10 millió forintos csok-ot, amelyhez igényli a 15 millió forintos kamattámogatott hitelt, akkor 25 millió forintos támogatáshoz jutnak, mert a harmadik gyermek születésekor a babaváró kölcsönt egyáltalán, a kamattámogatott hitelből pedig már ötmillió forintot nem kell visszafizetniük.

A családvédelmi akcióterv négy pontja lép hatályba július 1-jén

2019. Március 7.

A hétpontos családvédelmi akcióterv négy pontja: a babaváró támogatás, a csok kiterjesztése, a hitelelengedésre vonatkozó szabályozás, valamint a nagycsaládosok autótámogatása lép hatályba július 1-jén - közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Családban élni egyre trendibb

2019. Március 2.

A kormány családvédelmi intézkedéseinek és a családsegítő szervezetek munkájának köszönhetően egyre inkább trendi családban élni és erről beszélni – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

Szinte hihetetlen: 20 millió forint spórolható, ha berobban a Matolcsy-bomba

2019. Március 2.

A Magyar Nemzeti Bank megjelentette 330 pontból álló programját, amelynek célja az ország felzárkóztatása. Ezek közül több is közvetlenül érinti a lakosságot, ilyen például a CSOK tízmillió forintos támogatásának kiterjesztése a kétgyerekesekre. A pontos részletszabályok egyelőre nem ismertek, de a Pénzcentrum kiszámolta, hogy a támogatás módosítása hogyan érintené a hitelfelvételt.

A családvédelmi akcióterv a lakáshitelezést is felpörgetheti

2019. Február 27.

Új rekordot dönthet idén a lakáshitelezés Magyarországon - írja Világgazdaság.

17 ezer új lakás épült tavaly

2019. Február 22.

A tavalyi statisztikák alapján kijelenthető, hogy töretlen az új lakások építésének üteme, s ez idén is folytatódni fog - mondta Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Milliókat takaríthatnak meg az új, támogatott lakáskölcsönt felvevők

2019. Február 20.

A gyermeket vállaló családok akár több millió forintot is spórolhatnak a törlesztésen az új, támogatott lakáshitellel júliustól, ráadásul a jogosultak köre is bővült - derül ki az ingatlan.com és a money.hu szerdán közölt elemzéséből.

Az özvegyek és az elváltak is igényelhetik a házasok gyermekvállalási támogatását

2019. Február 18.

Elváltak és özvegyek is jogosultak lehetnek a fiatal házasok 10 millió forintos hitelére. Novák Katalin elmondta: az özvegység nem számít korábbi házasságnak ennél a hitelformánál, és két elvált fél is jogosult lehet a kölcsönre, ha egyikőjüknek sem született még gyermeke. 

A csok miatt várhatóan többen vásárolnak majd lakást

2019. Február 18.

A használt lakás vásárlására is igénybe vehető családi otthonteremtési kedvezmény (csok) hatására vélhetően a főváros környékén, a régióközpontokban és a fontosabb iparvárosokban fellendül majd az ingatlanpiac keresleti oldala - véli az Otthon Centrum.

A fiatal felnőttek örülnek a csoknak

2019. Február 15.

A magyar fiatal felnőttek közel fele szerint a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) növeli az építési kedvet, azonban csupán a megkérdezettek 15 százaléka vágna bele az otthonteremtésbe a következő öt évben - derül ki a Berger Házak Zrt. és a Pulzus közvéleménykutató közös felméréséből.