2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

csok

CSOK: gyermekes és 30 év feletti az igénylők többsége

2019. Január 19.

Legtöbben Pest megyében és Budapesten, legkevesebben Nógrád, Tolna és Zala megyében igényelték a Családi Otthonteremtési Kedvezményt. Sokan vállaltak további gyermekeket, és a legtöbb igénylő nem hagyná el jelenlegi lakhelyét. Egyebek mellett ez is kiderül a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért vizsgálatából. Az elemzők a támogatást igénylők szociológiai és demográfiai tulajdonságaira voltak kíváncsiak.

Főszerepben az apák és a fiatalok

2019. Január 16.

Folytatódik a családok támogatása, idén az édesapák szerepe és a fiatalok segítése lesz a prioritás. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár erről a Családszervezetek VI. Konferenciáján beszélt.

Ficsak-elnök: több támogatást kapnak a családok

2019. Január 6.

Már csaknem százezer család vette igénybe a négy éve bevezetett családi otthonteremtési kedvezményt és egyre többen érdeklődnek a bővülő lehetőségek iránt - mondta a Fiatal Családosok Klubjának elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Még több család juthat otthonteremtési támogatáshoz 2019-ben

2018. December 29.

Jövőre is folytatódik, sőt bővül az otthonteremtési program – mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Novák Katalin az idei év újdonságaként említette, hogy december elsejétől a kétgyermekesek 10, a nagycsaládosok 15 millió forint kamattámogatott hitelt vehetnek fel.

Novák Katalin: Még több támogatás jár jövőre a családoknak

2018. December 22.

Bővül, kiegészül és újdonságot is tartalmaz jövőre a családtámogatási rendszer – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Emelkedik a kétgyermekesek adókedvezménye, és támogatott lakáshitelre is jogosultakká váltak. Újdonság a gyermekek otthongondozási díja.

Jöhet a falusi csok?

2018. December 8.

Több családtámogatási elképzelés is a szaktárca napirendjén van, ezek között szerepel az úgynevezett falusi csok is – nyilatkozta a Magyar Időknek a pénzügyekért felelős államtitkár. Gion Gábor szerint folytatódniuk kell a béremeléseknek.

Még tovább bővül a csok

2018. December 1.

Újabb, a csok-ot érintő bővítést jelentett be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Millenárison, a FICSAK és a Családok Éve által kezdeményezett adventi jótékonysági vásáron. 

Kiemelt figyelem a kétgyermekes családoknak – kedvezőbb lesz a lakásvásárlási hitel

2018. November 23.

A csok vissza nem fizetendő támogatása mellett 10 millió forint kamattámogatott hitelre is jogosultak lesznek december elsejétől a kétgyermekes családok. A kedvezményben azok is részesülnek, akiknél meg nem született meg, de már úton van a második baba.

Novák Katalin: azokat támogatjuk, akik a gyermekeikért élnek

2018. November 17.

 

Nemzeti konszenzus körvonalazódik arról, hogy a gyermekekbe érdemes invesztálni, mert a gyermeket nevelő családok támogatása a nemzet jövője szempontjából is kulcsfontosságú – nyilatkozta a Magyar Időknek adott interjúban Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyi államtitkára. Szerinte a családok védelméről szóló konzultáció célja, hogy ezt a vélekedést ismét megerősítsék az emberek.

Bővül a csok: decembertől a kétgyermekeseknek is jár a kedvezményes hitel

2018. November 13.

December 1-étől a kétgyermekes családok is felvehetnek kamattámogatott kedvezményes lakáshitelt, a háromgyermekesek pedig 10 helyett 15 milliós kölcsönt igényelhetnek – jelentette be a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

FICSAK: a gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a CSOK

2018. November 4.

A gyermekvállalásnak és az építőiparnak is lendületet adott a CSOK - mondta Király Nóra, a Fiatal Családosok Klubjának alapítója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Csok: önerő nélkül is lehet lakást vásárolni

2018. November 3.

A családi otthonteremtési kedvezmény, vagyis a csok bővítése leginkább a vidéken élő két- és háromgyermekes családoknak kedvez – vélekednek az MTI által megkérdezett ingatlanforgalmazók.

Megduplázódhat a csok-ot igénybevevők köre

2018. November 2.

A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) kibővítése megduplázhatja az igénybevevők körét - mondta Balogh László, az ingatlan.com vezető elemzője az M1 aktuális csatornán.

A bankok pozitívan ítélik meg a csok bővítését

2018. Október 27.

A kormány e heti döntése alapján bővül a családi otthonteremtési kedvezmény: a kétgyermekes családokra is kiterjesztik a tízmillió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt, a háromgyermekeseknél pedig a kölcsönfelvétel lehetőségét 15 millió forintra emelik.

Novák: a csok megkönnyíti a fiatalok otthonteremtését

2018. Október 26.

A csok és az áfa-visszatérítés lehetősége olyan mozgásteret teremt a gyermeket nevelő családoknak, amellyel könnyebbé válik az otthonteremtés - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkárára csütörtökön, a Váci Polgári Est előtti sajtótájékoztatón.