2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Családvédelmi akcióterv: Nőhet a születési szám a magyarság körében

Orbán Viktor miniszterelnök a vasárnap délutáni évértékelő beszédében ismét egyértelművé tette a magyarság és a világ számára, hogy a kormány nem csupán folytatja, de további elemekkel bővíti és erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű családbarát politikáját - fogalmazott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ).

A szervezet elnöksége és tagszervezetei egyetértenek minden olyan kormányzati koncepcióval, amely segíti a magyar családokat a gyermekvállalásban - olvasható a közleményben. Véleményük szerint a vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv ilyen kezdeményezés.

Az anyasági szerep társadalmi megbecsülésének erősítése és az idősebb korosztály szerepvállalásának támogatása a gyermeknevelésben, olyan intézkedések, amelyek eredményeként akár már pár éven belül is számottevően nőhet a születési szám a magyarság körében. A külhoni magyar családok gyermekvállalását segítő Köldökzsinór Program két éve szolgálja eredményesen ugyanezt a célt - olvasható a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének közleményében.

(MTI)