2018-07-20 00:00:00 Séf Randevú Szolnokon

Beteg lett a kutya? Sokan nem is gondolnak erre

A lakosság kétharmadának van ugyan lakásbiztosítása, de csak ötödük ismeri pontosan, hogy a szerződés milyen esetekben fizet kártérítést - derül ki egy friss felmérésből.

Csuklótörés a hétvégi telken, táskából kiesett irattárca a bankkártyával, beteg lett a kutya, reggel csak hűlt helye a garázsban tárolt kerékpároknak, szállodai szobából eltűnt digitális kamera, zárba tört kulcs. Helyzetek, amikor nem a lakásbiztosítás jut először eszébe az embereknek, pedig egy jó konstrukcióval ilyen esetekben is segítséget kaphatnak.

A lakosság kétharmadának van ugyan lakásbiztosítása, de csak ötödük ismeri pontosan, hogy a szerződés milyen esetekben fizet kártérítést − derült ki abból a kutatásból, melyet a Groupama Biztosító készített az NRC Marketingkutató és Tanácsadó Kft.-vel.

A lakásbiztosítással rendelkezők nagyjából négytizede hallott már arról, hogy ha nem otthon történt a baleset, vagy ha zárt helyről lopták el például a kerékpárját, van mód kártérítésre.

Azt pedig a megkérdezettek harmada tudja, hogy a házi kedvenc betegsége esetén is adhat anyagi segítséget a lakásbiztosítás.

A válaszok alapján a leggyakrabban akkor igényelnek kártérítést az emberek, amikor utazás közben tulajdonítanak el tőlük értéktárgyat, vagy az otthonukon kívül történt baleset.

A felmérésből az is kiderült, hogy a negyvenesek körében a legmagasabb a szolgáltatások ismertsége. A 30 év alatti korosztályra jellemző inkább, hogy nem tudják, mikor és kihez kell fordulni, ha baj van.

(csalad.hu)