– Célunk volt, hogy személyre szabott tájékoztatást tudjunk nyújtani az érdeklődőknek – mondta Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, az Ügyfélpontot működtető Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője a Duna TV Család-barát magazinműsorában. 

– Ezért fejlesztettük ki a Családtámogatási Kalkulátort, majd pedig év elején elindítottuk az Ügyfélpont szolgáltatásunkat is. Akkor még csak email-es formában fordulhattak kérdéseikkel hozzánk az érdeklődők az ugyfelpont@csalad.hu címen, július óta pedig már egy teams-es felületen keresztül online videós tanácsadást is kaphatnak – részletezte.  

A 45 perces tanácsadásra minden héten hétfőtől csütörtökig van lehetőség az ország bármely pontjáról. Az online videós tanácsadáshoz időpontot a csalad.hu/ugyfelpont oldalon lehet foglalni. 

Annus Gábor, a Családbarát Magyarország Központ szakmai igazgatója kiemelte, hogy bármilyen, a családtámogatásokhoz kapcsolódó témában feltehetik kérdéseiket a telefonálók. 

– A kollégáink valamennyi családtámogatási formában felkészülten várják a kérdéseket – hangsúlyozta a szakmai igazgató. 

A műsorban elhangzott, hogy az online időpontfoglalásnál előzetesen meg kell jelölni egy olyan fő témát, amivel kapcsolatosak a kérdések. Emellett arra is van lehetőségük, hogy előre megírják a kérdéseiket, így a tanácsadók már a beszélgetés előtt felkészülhetnek a specifikus kérdésekre.  

Dr. Szuromi-Kovács Ágnes az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban elmondta: szezonálisan is változik, hogy melyik családtámogatási forma iránt érdekelődnek a legtöbben.  

– Az induláskor az adóvisszatérítés volt a legnépszerűbb téma, most pedig az iskolakezdés tartja lázban a gyermekeseket. Az otthonfelújítással, otthonteremtéssel kapcsolatban pedig folyamatosan kapunk kérdéseket – fejtette ki. 

– Érdekesség, hogy sok hazatelepülni vágyó család kereste meg kérdéseivel az Ügyfélpontnál dolgozó munkatársaimat. Számukra az egész rendszer egy kicsit új, mindenhez szükségük van egy kis plusz ismeretre. Az ő számukra kifejezetten hasznos ez a tanácsadás, ami ráadásul ingyenes – emelte ki a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője. 

A Család-barát műsorban az érdeklődők telefonon is feltehették kérdéseiket a Családbarát Magyarország Központ szakértőjének. A legtöbben az otthonfelújítás iránt érdeklődtek, de a Falusi CSOK, és az iskolakezdés kapcsán a nyelvvizsgadíj-visszatérítésről is kérdeztek a telefonálók – osztotta meg az előző óra tapasztalatait Annus Gábor szakmai igazgató.