csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: véradás
A véradással is példát mutathatunk gyermekeinknek

A véradással is példát mutathatunk gyermekeinknek

2020. máj. 26. 6:51, Kamasz a családbancall_made

Vért adni generációkon átívelő jó dolog, amelyben – mint az élet sok más területén – kiemelt fontosságú a szülői példamutatás – hangsúlyozta az Országos Vérellátó Szolgálat. A szervezet arra ösztönzi a szülőket, hogy a már felnőtt korba lépett gyermekeikkel közösen menjenek vért adni, hogy a jó példát adját át nekik is.

Adhatunk vért a hosszú hétvégén is

Adhatunk vért a hosszú hétvégén is

2019. aug. 16. 9:45, Életmódcall_made

Sokan pihennek a hosszú hétvégén, az ilyen időszakokban nagyon nehéz elérni az állandó véradókat is, pedig a vérigény ugyanolyan magas ilyenkor, mint máskor. Napi 1600-1800 véradóra lenne szükség az ellátás biztosításához – tudatta az Országos Vérellátó Szolgálat.

Nagy szükség van a vérplazmára – Hogyan adhatunk?

Nagy szükség van a vérplazmára – Hogyan adhatunk?

2019. máj. 6. 5:21, Életmódcall_made

Magyarországon évente többezer beteg ember szorul mással nem helyettesíthető, életmentő, vérplazmából készült gyógyszeres kezelésre. Vérplazmára van szüksége többek között annak, aki hemofíliás, azaz vérzékeny. Májusban a vérplazma adás duplán segítség: amennyi liter plazma összegyűlik, értékének ötvenszeresét három alapítvány között osztják meg. Béres Alexandra, Oláh Gergő és az Alma Zenekar is csatlakozott a Tedd meg most! kampányhoz.