csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #tanulás
"Informatikus vagyok, segítek, ahogy tudok!"
"Informatikus vagyok, segítek, ahogy tudok!"
2020. máj. 18. 5:00, Otthon a családcall_made
Simon János informatikus apuka az átlagostól eltérő szempontból közelítette meg az iskolabezárás okozta új helyzetet. Ijedtség, sokkolódás és kapkodás helyett szinte azonnal felismerte a problémát: nincs minden gyereknek számítógépe ahhoz, hogy otthon tanulni tudjon. Tehát segíteni kell.
Amiről minden szülőnek megvan a véleménye: digitális oktatás
Amiről minden szülőnek megvan a véleménye: digitális oktatás
2020. máj. 14. 14:00, Iskolást nevelünkcall_made
Ha lenne azzal kapcsolatban verseny, hogy a karantén alatt ki csuklik a legtöbbet, a pedagógusok biztos, hogy dobogós helyen végeznének. Amióta ugyanis az iskola hazaköltözött, vélhetően nincs olyan nap, hogy a szülők ne foglalkoznának valamilyen formában a digitális oktatással.
Hogyan tanuljunk otthon az elsőssel?
Hogyan tanuljunk otthon az elsőssel?
2020. ápr. 15. 5:00, Iskolást nevelünkcall_made
A koronavírus terjedése miatti otthonlétben az egyik legnagyobb felelősség az elsősök tanítása. Megtanulni olvasni, írni és számolni, ezzel együtt a mindenkori tanulás alapjait megteremteni – „csupán” ez a feladata most az elsősök szüleinek. Sejkóczki Anikó tanító néni tanácsait kértük.
Hogyan tanuljunk most? Új világ az iskolákban
Hogyan tanuljunk most? Új világ az iskolákban
2020. márc. 23. 15:21, Otthon a családcall_made
Gőzerővel beindult a digitális munkarend a koronavírus-járvány miatt bezárt iskolákban. E-learning, távoktatás, online tananyag, digitális oktatás – rengeteg kifejezés kering a családok és az oktatási intézmények körében, de tudjuk-e pontosan, mit takarnak ezek a módszerek, melyiket kell alkalmazni? Dr. Lányi Katalin egyetemi kutató, felnőttoktatási szakértő segít eligazodni a lehetőségek között.
Otthon folytatják a tanulást a diákok
Otthon folytatják a tanulást a diákok
2020. márc. 15. 10:18, Otthon a családcall_made
A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött – közölte szombaton az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.