csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: tánc
A balett az életem!

A balett az életem!

2020. dec. 19. 9:00, Interjúkcall_made

Főpróbára érkezem, a kulisszák mögötti különleges világba csöppenek: tüllszoknyában, festménybe illő pózban pihenő balerina, ugró-forgó-csupaizom balett-táncos, füstgép beállítás, háttér kiválasztás, kamerapróba. Solymosi Tamásnak, a Magyar Nemzeti Balett igazgatójának minden apró részletre gondja van. Innen kezdjük a beszélgetést.

Különleges anya-lánya táncóra: „Észrevétlenül hívom elő belőlük a mozgást”

Különleges anya-lánya táncóra: „Észrevétlenül hívom elő belőlük a mozgást”

2020. szept. 29. 14:00, Életmódcall_made

„Ilyenkor anya és lánya teljesen egymásra hangolódik, közösen teremtenek valamit. Összehangolódva mozoghat kicsi és nagy, és egymást inspirálhatja a tapasztaltabb és a nyersebb erő.” Erről mesélt a csalad.hu-nak Dömötör Luca táncművész és táncpedagógus, a szülő-gyermek kapcsolatot is erősítő tánc ötletadója, és Hevér Zsófia, a stúdió tulajdonosa.

CoeurTáncMeditáció – A test és a lélek összefonódása

CoeurTáncMeditáció – A test és a lélek összefonódása

2020. febr. 13. 6:00, Párkapcsolatcall_made

Két óra önfeledt tánc, ami közben visszatalálunk önmagunkhoz és Istenhez. Csókási Anna Sacré Coeur-nővér, teológus, hittanár, lelkigondozót a Házasság hete programsorozat alatt kimondottan házaspároknak tartott CoeurTáncMeditációs foglalkozása apropóján arról faggattuk, milyen egy ilyen kurzus, kik és hogyan csatlakozhatnak hozzá.

A szabolcsi szerelemvonat

A szabolcsi szerelemvonat

2019. dec. 17. 6:00, Párkapcsolatcall_made

Lassan negyven éve, hogy a Nyíregyházára tartó vasúti járaton két fiatal megtalálta egymásban élete párját. Kapcsolatuk azóta is folyamatosan fejlődik, az évek során megélt nehézségek, krízisek pedig csak még jobban összekovácsolták Évát és Jánost.