csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #kapcsoljegyből
Nincs rossz gyerek
Nincs rossz gyerek
A címben szereplő állítással egészen biztosan sok gyermeknevelő, óvodapedagógus és az általános vagy középiskolák tanárai, tanítói is vitatkoznának. Rózsa Mónikával, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány szakmai vezetőjével beszélgetett a kérdésről a kapcsoljegybol.hu újságírója.
„A szomszéd gyerekek folyton sírnak…”
„A szomszéd gyerekek folyton sírnak…”
2019. nov. 21. 10:00, Mi közöd hozzá?call_made
Került már olyan helyzetbe, amikor szíve szerint beleszólt volna egy család életébe, de nem tudta eldönteni, hogy mit tehet meg és mit nem?
Az egy pofon is pofon
Az egy pofon is pofon
2019. nov. 20. 11:10, Kisgyermeket nevelünkcall_made
Hazánkban 2005-ben egy rendkívül fontos törvénymódosítás lépett érvénybe: tilos gyermeket megütni! Ennek ellenére a zéró toleranciának még 2019-ben is jelentős az ellentábora, amit elsősorban régi, rossz beidegződések és félreértések táplálnak. Erről is beszélgettünk Kovács Anna Sárával, az UNICEF Magyarország gyermekjogi szaktanácsadójával a Gyermekjogok világnapja alkalmából.
Félelemben élni. Félelemben élni?
Félelemben élni. Félelemben élni?
2019. nov. 7. 10:00, Mi közöd hozzá?call_made
Féltek már önök valaha? Úgy igazán… Emlékeznek arra, milyen érzés? Én emlékszem…
Segíteni – de jól!
Segíteni – de jól!
2019. okt. 17. 8:00, Mi közöd hozzá?call_made
Valahol ott hagytuk abba az előző bejegyzésben, hogy jól segíteni nehéz. Ez persze nem csak a bántalmazottak esetében igaz, sokkal inkább olyan helyzetekre, amikor nem tudjuk pontosan, hogy mi játszódik le a másikban, felvállalja-e azt, ami valójában történt vele, és vannak-e ismereteink a felszínre hozott probléma megoldására.