csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #életmód
Görögdinnyében az egészség!
Görögdinnyében az egészség!
2020. aug. 5. 14:00, Életmódcall_made
A nyári szezon egyik legnagyobb kedvence kétségkívül a görögdinnye: gyerekek és felnőttek egyaránt odavannak ezért az édes, lédús, zamatos finomságért. Ráadásul ez a közkedvelt csemege nem csupán jóízű, hanem rendkívül egészséges is.
Fiatalon kell megalapozni az egészséges időskort
Fiatalon kell megalapozni az egészséges időskort
A kétezres évek eleje óta a férfiaknál csaknem öt, a nőknél három évvel nőtt a születéskor várható élettartam. Már fiatalon, de legkésőbb középkorban tudatosan készülni kell arra, hogy minél jobb minőségű életet élhessünk időskorunkban is – mondta dr. Gadó Klára, a Semmelweis Egyetem Geriátriai Klinika és Ápolástudományi Központ megbízott igazgatója.
„Ittál eleget?” – Folyadékpótlás gyermekkorban
„Ittál eleget?” – Folyadékpótlás gyermekkorban
2020. aug. 4. 4:00, Életmódcall_made
Jóval gyakrabban esik szó az idősek kiszáradásáról, noha – bár részben más okokból – a gyerekek sem kevésbé veszélyeztetettek e szempontból. A még csak fejlődő szervezetük nehezebben kezeli, ha túl csekély, vagy nagyon rapszodikus a folyadékbevitelük. Ráadásul a szomjúságérzetükre sem nagyon lehet számítani: egy, a játékába rendesen belemerült gyereknek talán a vizespohár a legutolsó, ami az eszébe jut.
Nyáron is fontos a vitaminpótlás!
Nyáron is fontos a vitaminpótlás!
2020. júl. 27. 14:00, Életmódcall_made
Bár még javában élvezzük a nyári napsütést, és jellemzően a betegségek is elkerülnek minket az évnek ebben az időszakában, a tévhittel ellentétben ilyenkor is figyelni kell a vitaminok pótlására. Hiszen nemcsak az immunrendszerünket erősítik, hanem energiával is kellőképpen feltöltenek bennünket.
Készítsünk gyümölcsfagyit házilag!
Készítsünk gyümölcsfagyit házilag!
2020. júl. 25. 8:00, Életmódcall_made
Finom, egészséges, a gyerekek pedig legalább olyan örömmel vetik bele magukat a jégkrémkészítésbe, mint amikor pár órával később a hideg finomságok bekebelezésére kerül sor.