csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: család és munka összeegyeztethetősége
Őszintén beszéljünk a munkamegosztásról! – Ma van a láthatatlan munka világnapja

Őszintén beszéljünk a munkamegosztásról! – Ma van a láthatatlan munka világnapja

2021. ápr. 6. 5:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Magyarországon általánosságban nagyobb mennyiségű láthatatlan munkát végzünk, mint a gazdagabb európai országokban, ahol több családban engedhetik meg maguknak a bébiszittert vagy épp a takarítónőt, ezért nálunk különösen fontos e témával foglalkozni – mondja Újvári Enikő HR szakértő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke és a Balansz, munka-magánélet Programjának vezetője, akivel az április 6-ai világnap apropóján beszélgettünk.

Összekovácsolta a családokat ez a megpróbáltatásokkal teli időszak

Összekovácsolta a családokat ez a megpróbáltatásokkal teli időszak

2021. márc. 18. 6:00, Iskolást nevelünkcall_made

A Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatásai szerint a magyarok többsége kedvezően fogadja a kormány családpolitikai intézkedéseit, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy hazánkban az elmúlt tíz évben nőtt a gyermekvállalási kedv, és majdnem megduplázódott a házasságkötések száma. Erről és más hasonlóan pozitív tendenciákról, fontos kutatásokról, a pandémia hatásairól, valamint a közeljövő terveiről is beszélgettünk az immár három éve működő KINCS elnökével, Fűrész Tündével.

„Nőnek lenni bátor vállalkozás”

„Nőnek lenni bátor vállalkozás”

2021. márc. 8. 15:48, Életmódcall_made

A Nőnap az ünnep ideje, de nem feledkezhetünk meg azokról a lányokról, nőkről sem, akik fizikai vagy lelki bántalmazást élnek át. Erre is felhívták a figyelmet a szakemberek egy nőnapi konferencián, jelezve: minden ötödik nő volt már kapcsolati erőszak áldozata.