csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: baleset
„Emlékezz a halottakra, harcolj az élőkért!”

„Emlékezz a halottakra, harcolj az élőkért!”

2021. ápr. 28. 5:00, Életmódcall_made

Egy dolgozó családtag halála vagy tartós egészségkárosodása az egész család életét megváltoztathatja, az áldozat szerettei is nehéz helyzetbe kerülhetnek lelki és legtöbbször egzisztenciális értelemben is. Ma van a munkahelyi balesetben megsérültek és elhunytak emléknapja.

Karoliny Anna: veszélyesebb a gombelem, mint a tű

Karoliny Anna: veszélyesebb a gombelem, mint a tű

2021. jan. 25. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Pénzérme, üveggolyó, ceruzaelem, gombelem, csat, fogkefe, gombostű, rajzszög, mágnes. Ez csak néhány tárgy a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Gasztroenterológia osztályvezető főorvosának és munkatársainak gyűjteményéből. Karoliny Anna egy méretes dobozban tárolja a gyerekek pocakjából kiszedett eszközöket.

Hagyja a fűrészelést az orvosra!

Hagyja a fűrészelést az orvosra!

2020. dec. 30. 6:00, Kisgyermeket nevelünkcall_made

Idén nem tipikus téli szezonra készülnek a gyermektraumatológiákon. A koronavírus-járvány miatt harmadannyi a szokásos, szezonális baleset. Ám a „karatén-fogságban” töltött hosszú nap után estére könnyű túlpörögni egy kisgyereknek, ez pedig már járhat sérülésekkel – tudtuk meg Dr. Varga Marcelltől, a Péterfy Kórház Baleseti Központjának gyermektraumatológusától.

Ha anya lerobban…

Ha anya lerobban…

2020. okt. 7. 14:00, Életmódcall_made

Tavaly októberben egy kellemes őszi koradélutánon békésen üldögéltem a nappalink szőnyegén, amikor az én örökmozgó hároméves fiam úgy gondolta, azzal fejezi ki legjobban a szeretetét, ha igazi ketrecharcosként ugrik az ölembe. Telibe találta a bal térdemet, de legalább volt gipsz zöld színben a kórházban készleten.