csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HU
Ahol otthon vagy!
Címke: #szívinfarktus
Így fussunk okosan
Így fussunk okosan
2019. jún. 24. 15:26, Életmódcall_made
Felmérések szerint a magyarok 12 százaléka mozog rendszeresen, a többségük fut, közel egymillió ember. Nekik ad tanácsot a Magyar Kardiológusok Társasága és a Fővárosi Önkormányzat, hogy hogyan tegyék ezt a lehető legjobban.
Mikor van szüksége szívultrahangra?
Mikor van szüksége szívultrahangra?
2019. máj. 20. 14:31, Életmódcall_made
A szívultrahang a kardiológia egyik leghasznosabb képalkotó vizsgálati módszere, amellyel kizárható és igazolható is számos betegség, rendellenesség. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa arról beszélt, milyen esetekben érdemes szívultrahangot készíteni.
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
2019. máj. 13. 16:16, Életmódcall_made
Májusban Európa-szerte hívják fel a figyelmet a szívelégtelenségre. Magyarországon Pécs adja a ’motorját’ a szívelégtelenség kampánynak, melyre a Tv-torony piros kivilágítása is emlékeztet. A cél, hogy egy pillanatra mind többen kapják föl a fejüket, és hallják meg az üzenetet: figyeljenek akár a legapróbb jelekre is, ha ezzel a betegséggel van dolguk. Ez a figyelem ugyanis életet menthet.
Mit tegyünk, hogy megelőzzük a második szívinfarktust?
Mit tegyünk, hogy megelőzzük a második szívinfarktust?
2019. máj. 8. 14:27, Nyugdíjas nagyszülőkcall_made
Bár szerencsére egyre jobbak a szívinfarktuson átesettek életkilátásai és teljes felépülésének esélyei, tény, hogy a korábbi szív-érrendszeri esemény kockázati tényező lehet egy újabb bekövetkezéséhez. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa azokra a lépésekre hívta fel a figyelmet, amelyekkel csökkenthetjük a rizikót.