csalad.hu - Ahol otthon vagy!
CSALAD.HUAhol otthon vagy!
Befektetés a jövőbe
Címke: #szívinfarktus
Egyre több fiatal kap szívrohamot
Egyre több fiatal kap szívrohamot
2019. júl. 12. 12:56
A közhiedelemmel ellentétben nemcsak az idősebb korosztály, hanem akár a húszas és harmincas éveikben járó fiatalok is kaphatnak szívrohamot: arányuk az utóbbi évtizedben valamelyest megemelkedett – mondta a Magyar Nemzetnek a kardiológiai intézet főigazgatója. sokan halhatatlannak gondolják magukat, nem veszik elég komolyan a tüneteket – tette hozzá a szakember.
Előre jelezhető a szívinfarktus
Előre jelezhető a szívinfarktus
2019. júl. 3. 13:43
Előre jelezheti a szívinfarktust egy magyar kutatócsoport új rizikóbecslő orvosi eljárása – mondta a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának kutatóorvosa az M1 aktuális csatorna műsorában.
Így fussunk okosan
Így fussunk okosan
2019. jún. 24. 15:26
Felmérések szerint a magyarok 12 százaléka mozog rendszeresen, a többségük fut, közel egymillió ember. Nekik ad tanácsot a Magyar Kardiológusok Társasága és a Fővárosi Önkormányzat, hogy hogyan tegyék ezt a lehető legjobban.
Mikor van szüksége szívultrahangra?
Mikor van szüksége szívultrahangra?
2019. máj. 20. 14:31
A szívultrahang a kardiológia egyik leghasznosabb képalkotó vizsgálati módszere, amellyel kizárható és igazolható is számos betegség, rendellenesség. Dr. Müller Gábor, a KardioKözpont szakorvosa arról beszélt, milyen esetekben érdemes szívultrahangot készíteni.
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
Szívelégtelenség – figyeljünk a legapróbb jelekre is!
2019. máj. 13. 16:16
Májusban Európa-szerte hívják fel a figyelmet a szívelégtelenségre. Magyarországon Pécs adja a ’motorját’ a szívelégtelenség kampánynak, melyre a Tv-torony piros kivilágítása is emlékeztet. A cél, hogy egy pillanatra mind többen kapják föl a fejüket, és hallják meg az üzenetet: figyeljenek akár a legapróbb jelekre is, ha ezzel a betegséggel van dolguk. Ez a figyelem ugyanis életet menthet.