Az izmok munkája egy komplex mozgásszervi, neurológiai folyamat. Az idegrendszer fejlődésével a babák egyre magasabb szintű, bonyolultabb mozgásokra képesek, melyek a csecsemőkor egy-egy meghatározott idejében kell, hogy bekövetkezzenek, nem maradhatnak ki és nem cserélődhetnek fel. A megkésett mozgásfejlődés iskolai nehézséghez és figyelemzavarhoz vezethet a későbbi életszakaszokban, ugyanakkor minden gyermek mozgásfejlődési üteme más, nem minden egyéves baba jár és nem is kell, hogy mindenki azonos időben pont ugyanazt a mozgásformát sajátítsa el.

De mi az, ami eltér a normálistól, mikor kell szakemberhez fordulni, esetleg korai fejlesztésre járni? A Pető András Kar kezdő és gyakorló szülőknek egyaránt fontos kérdéseket körbejáró előadással, valamint személyes tanácsadással várja az érdeklődőket a februári Semmelweis Egészség Napon. Szó lesz a korai felismerésről, a szűrésről, a konduktor és a család szerepéről a korai fejlesztésben. A tanácsadást követően a résztvevők részletes szűrővizsgálatra is egyeztethetnek időpontot a kar szakembereivel.

A Pető András Kar készségfejlesztő játszóházzal, képzőművészeti foglalkozásokkal, és érzékenyítő akadálypályával is készül a családok számára. Az SNI gyermekeket nevelő családoknak pedig a mindennapokat megkönnyítő fejlesztő eszközök bemutatásával készülnek.

Időpont: 2020. február 8. (szombat) 8:00 – 17:00

Helyszínek: Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika (1122 Budapest, Városmajor u. 68.), Pető András Kar (1125 Budapest, Kútvölgyi út 6.)

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de a programokra előzetes regisztráció szükséges.

Bővebb információért kattintson ide!

(fotó: Shutterstock)