Magyarország:

Medveotthon, Veresegyháza

Itt aztán minden van, ami a képzeletnek kell. Medveetetés mézzel, miközben név szerint lehet szólítani őket, rénszarvascsodálás testközelből, farkasok egy karnyújtásnyira, és randalírozó mosómedvék.

http://www.medveotthon.hu/

Erdei kisvasút, Szilvásvárad

A Bükk-hegység és környéke mindig emlékezetes pillanatokat nyújt. A Szalajka-völgy patakjai, vízesései, a neandervölgyi ősemberbarlang és az Erdei Múzeum mellett érdemes kipróbálni a szilvásváradi kisvasutat is, ami nem csupán a legmeredekebb útvonalon halad, hanem a legforgalmasabb is hazánkban.

http://menesgazdasag.hu/

Mecsextrém park, Pécs

Minden korosztály számára felejthetetlen élmény a Pécstől 2 km-re található kalandpark. Miért is? Csak egy példa a sok közül: az erdei bobpályán szakadékok, patakok felett, akár 40 km/h sebességgel is lehet száguldozni a gyerkőcökkel, mindezt a legnagyobb biztonságban. S ez még csak a kezdet!

www.mecsextrem.hu/

Külföld

Disneyland, Párizs

Minden gyermeknek és felnőttnek életre szóló élmény ellátogatni a mesék világába, ahol találkozni lehet a mesehősökkel, együtt harcolni Buzz-zal a gonosz Zorg ellen, vagy Hamupipőke kastélya mellett lőni egy fotót magával Hamupipőkével.

https://www.disneylandparis.com/en-int/?country=HU

Gardaland, Garda-tó

Gardaland az egyik legnépszerűbb európai vidámpark, tematikusan elrendezve, ahol a legtöbb hegyi és vízi vasút saját mesés és izgalmas kalandregényt nyújt. A látnivalók közül érdemes megemlíteni az óriáskereket, az Ikarust, a centrifugát, a kis autókat, a lánctalpas pályát, a lovaglást az esőerdőkben vagy a vadnyugaton és a legkisebbeket biztosan rabul ejti a hatalmas tündérfa.

https://www.gardaland.it/en/

Legoland, Dánia

Európában ma már három Legoland is működik – Németország, Anglia, Dánia –, de valahogy az eredetit, a dánt meglátogatni különleges élmény az egész családnak. Az ismerős világvárosokat és a világhírű tájakat piciben bemutató, millió-millió kockából álló Minilandban órákig el tud sétálgatni és nézelődni felnőtt és gyermek is, hiszen nem könnyű megunni a többnyire legóból készült hullámvasutakat, tengeralattjárókat, repülőket, vonatokat a többi számos mozgó attrakciók mellett.

https://www.legoland.dk