Az előző évekhez hasonlóan idén is a Környezetvédelmi Világnapot megelőző pénteken, május 31-én zöldíti be az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) az internetet figyelem felhívó akciójával. A „Zölden Jobb!” mozgalomhoz minden évben óvodák, iskolák, munkahelyi közösségek, a média képviselői és ismert személyiségek is, mint például Gálvölgyi János, Till Attila, Szakács Gergő, Petruska András, és mint fő támogató, Puskás Peti is csatlakoznak, hogy megmutassák, kiállnak a szelektív hulladékgyűjtés, azon belül is az italos kartonok szelektív gyűjtése mellett.

A kezdeményezés célja, hogy a környezetvédelmet, a szelektív hulladékgyűjtést, és a környezettudatos magatartást népszerűsítse. A felhíváshoz bárki csatlakozhat, mindössze egy zöld pólóban elkészített képet kell feltölteni a közösségi médiába a #zöldenjobb hashtaget használva május 31-én. Az IKSZ célja a mozgalommal, hogy idén még a tavalyinál is több ember figyelmét hívhatja fel az újrahasznosítás fontosságára.

– A környezet védelme azzal kezdődik, hogy elismerjük a felelősségünket és változtatunk rossz szokásainkon. Mi, a zenekarommal, a The Biebers-szel a fellépések és a koncertek alkalmával is saját kulacsból iszunk, ráadásul a backstage-ben is mindig szelektíven gyűjtjük a szemetet – mondta Puskás Peti. – Életem minden területén igyekszem környezettudatosan viselkedni, ezért is támogatom az IKSZ kezdeményezését, mert zölden a jövőnk is sokkal jobb! Én biztos felveszem a zöld pólómat május 31-én! – tette hozzá az énekes.