A IV. Erdővarázs Családi Napon erdőkről szóló ismeretterjesztő programok, interaktív feladatok, koncertek és idén először egy Tenyérvarázs nevű játék várja a kicsiket és nagyokat egyaránt – közölték a szervezők.

A kétnapos programon huszonkét állami erdőgazdaság tizenöt tematikus sátorban mutatja be, amit a magyarországi erdőkről tudni kell. Az érdeklődők megismerhetik az erdők állat- és növényvilágát, gyümölcseit, terméseit, a különböző fafajokat. Az Erdővarázs Családi Napon a szakemberek külön sátrakban mutatják be többek között az erdők jelentős szerepét a klímavédelem szempontjából, az erdőtüzek megelőzésének lehetőségeit, a természetvédelem fontosságát.

Az V. kerületi Szabadság téri rendezvényen a gyerekeket számos játékos program várja. Többek között kipróbálhatják, milyen erdei kisvasutat irányítani terepasztalon, tervezhetnek saját erdőt, készíthetnek különleges összetételű gyógyteát természetes alapanyagokból. Bekapcsolódhatnak az erdészek munkájába, játékos formában tanulhatják meg, mivel foglalkoznak a szakemberek az erdőkben az év különböző időszakaiban. Azt is láthatják, hogyan működnek, dolgoznak a különféle erdészeti gépek. Bemutatkoznak továbbá az Erdei Vándortáborok, a túrázás kedvelői pedig ötleteket kaphatnak kirándulások szervezéséhez.

Az Erdővarázs Családi Nap idei újdonsága a Tenyérvarázs elnevezésű, elsősorban gyerekeknek szóló játékos aktivitás. A résztvevők nevében az állami erdőgazdaságok elültetnek egy-egy fát, ezzel is gyarapítva hazánk erdeit.

Mindkét napon lesznek ingyenes koncertek, fellép mások mellett a Kaláka, a Rutkai Bori Banda és Szalóki Ági. Az Erdővarázs Családi Nap programját kézműves foglalkozások és népi játszóház színesíti.