2019-01-23 19:30:00 Bogányi Gergely koncertje a Zeneakadémián

Kassákizmus - kiállítás-sorozat a PIM-ben

Petőfi Irodalmi Múzeum

Kassákizmus főcímmel három kiállítással ünneplik Kassák Lajos születésének 130. és halálának 50. évfordulóját a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) és tagintézményei, a Kassák Múzeum és a Bajor Gizi Színészmúzeum.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a művészet és a gazdaság kapcsolatáról

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

A képzőművészet, illetve a művész és a gazdaság kapcsolatát kutatja a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú) Gazdálkodj okosan! címmel csütörtökön megnyílt kiállítása.

 Tudj meg többet »

ÉG ÉS FÖLD KÖZÖTT – A Biblia a magyar képzőművészetben

Várkert Bazár

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel együttműködésben nagyszabású kiállítás-sorozattal emlékezik a Reformáció 500. évfordulójára. A sorozat végső állomása Budapest, a Várkert Bazár Testőrpalotájában október 15-től látogatható kiállítás tematikájában és szellemiségében összefoglalása és betetőzése lesz a korábbi három, Debrecenben, Győrben és Kolozsváron megvalósult kiállításnak.

 Tudj meg többet »

Kiállítás Madarász Viktor munkáiból

Magyar Nemzeti Galéria

A teremtő lángész - Egy kultuszkép története címmel kamarakiállítás nyílt Madarász Viktor halálának centenáriuma alkalmából csütörtökön a Magyar Nemzeti Galériában (MNG).

 Tudj meg többet »

Jazzliget-sorozat az Erzsébetligetben

Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház

Jazzliget címmel koncertsorozat indul pénteken a főváros XVI. kerületében, a Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színházban. A jazzy stílus kedvelőit középpontba állító széria első három fellépője a Patché, a Tóth Evelyn Trió és a Berki Tamás Trió lesz.

 Tudj meg többet »

Kiállítás középkori leletekből a Történeti Múzeumban

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

Az elmúlt év ásatásain előkerült középkori régészeti leleteket mutatja be a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában szerdán nyíló új kiállítás.

 Tudj meg többet »

Jane Haining az embermentő - kiállítás

Holokauszt Dokumentációs Központ

Jane Hainingről, a skót származású embermentőről, a budapesti skót misszió internátusának mártír sorsú vezetőjéről nyílt időszaki kiállítás Budapesten, a Holokauszt Dokumentációs Központban.

 Tudj meg többet »

Gyulai Líviusz-kiállítás nyílt a Pesti Vigadóban

Pesti Vigadó

Mesék álló- és mozgóképeken címmel nyílt kiállítás a 80. születésnapját ünneplő Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikusművész, rajzfilmrendező műveiből a Pesti Vigadóban.

 Tudj meg többet »

Munkácsy-kiállítás Balmazújvároson

Semsey-kastély

Munkácsy Balmazújvároson címmel nyílt kiállítás november elején a balmazújvárosi Semsey Kastélyban, amely az elmúlt években több rangos kiállításnak adott már otthont. Az impozáns épületben ezúttal Pákh Imre magángyűjtő Munkácsy-kollekciójából tekinthetnek meg közel 50 festményt az érdeklődők. A 2018. február 1-jéig látogatható tárlaton felfedezhetőek Munkácsy Mihály olyan nevezetes művei, mint az Ásító inas vagy a Dűlő szénásszekér. Ezen alkotásokon kívül a művész korai munkáiban, bibliai témájú festményeiben, ikonikus műveiben és polgári életképeiben is gyönyörködhetünk. A kiállítás átfogó képet ad Munkácsy életművéről és remek kulturális felüdülést nyújt a látogatók számára.

http://www.semseykastely.hu/index.php/aktualis

 Tudj meg többet »

A hatvanas évek művészete a Nemzeti Galériában

Magyar Nemzeti Galéria

Az 1958 és 1968 között időszak művészetéről ad átfogó képet a Magyar Nemzeti Galéria (MNG) Keretek között című kiállítása, amely mintegy 350 festményt, szobrot, grafikát, könyvet, plakátot, valamint iparművészeti alkotást vonultat fel.

 Tudj meg többet »

Filharmónia koncertsorozat Szegeden

Szeged

A magyar és a nemzetközi zenei élet kiváló képviselőivel találkozhat a Filharmónia Tisza-bérletsorozatán a közönség Szegeden - közölte Szamosi Szabolcs, a cég ügyvezető igazgatója hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen.

 Tudj meg többet »

Paripám csodaszép - Hintaló mint generációk krónikása

Nagytétényi Kastélymúzeum

A tárlaton, tisztelegve a közelmúltban 400. születésnapjukat ünneplő faparipák előtt, egy magángyűjtemény legszebb darabjait mutatják be kiegészülve az Iparművészeti Múzeum műtárgyaival.

 Tudj meg többet »

Csepeli jégpálya

Csepel, Szent Imre tér

A csepeli önkormányzat újra megnyitja a kerületben Budapest egyedülálló jégpályája, amely a bécsi pályának a kicsinyített mása. Különlegességét egy jégfolyosó adja, ami a jégpálya része. Utóbbi 25­x30 méteres, az eddigi legnagyobb, amit készítettek. A jégfolyosó méretei is impozánsak: kettő és fél méter széles, százötven méter hosszú. Sztárfellépő: Edvin Marton hegedűművész.

 Tudj meg többet »

Egy/Kor - kiállítás a Műcsarnokban

Műcsarnok

A szocializmus idején "félárnyékban" maradt képzőművészi életműveket tár fel a Műcsarnok Egy/Kor - Különutak és kivonulás a konszolidáció idején címmel szerdától látogatható kiállítása.

 Tudj meg többet »

Téli ünnepi esték a veszprémi Várszínházban

Pannon Várszínház

A családokat megszólító előadásokkal várja a nézőket az ünnepi időszakban a veszprémi Pannon Várszínház - közölte szerdai, veszprémi sajtótájékoztatóján a teátrum igazgatója.

 Tudj meg többet »

Kiállítás az Esterházy Művészeti Díj alkotásaiból

Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Az Esterházy Művészeti Díjra jelölt művészek válogatott műveiből kiállítás nyílik december 15-én a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban - közölték a szervezők.

 Tudj meg többet »

Kiállítás díszlet- és jelmeztervezők munkáiból

FUGA - Budapesti Építészeti Központ

Látványtér 2017 címmel nyílik kiállítás látvány-, díszlet- és jelmeztervezők munkáiból a FUGA - Budapesti Építészeti Központban pénteken.

 Tudj meg többet »

A köztünk élő Arany János

Kölcsey Központ

De lelkem Isten megnyitá - A köztünk élő Arany János címmel nyílt meg kedden a Déri Múzeum emlékkiállítása a debreceni Kölcsey Központ Bényi Árpád termében.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a magyar hadifoglyok sorsairól

Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeum

A Hadifogoly magyarok a nagy háborúban címmel nyílt nemzetközi multimédiás vándorkiállítás csütörtökön a Budapesti Történeti Múzeumban.

 Tudj meg többet »

Nemzetközi cirkuszfesztivál Budapesten

Fővárosi Nagycirkusz

Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, amelynek műsorán január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért - hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

 Tudj meg többet »

SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál Budapest 2018

Művelődési Ház

Nyílt pályázati rendszerrel működő nemzetközi táncfesztivál, rövid koreográfiák nyitott szakmai fóruma. Fesztiválunk lehetőséget teremt az alkotóknak, hogy kipróbálhassák művészi elképzeléseiket, akár magukon, akár egy felkért előadón, és produkcióikat megméretve visszajelzést kapjanak munkájuk fejlesztéséhez. Az eddig megrendezett fesztiváljainkhoz hasonlatosan továbbra is fenntartjuk azt a célkitűzésünket, hogy az előirt feltételeken túl, kötöttségektől mentesen, minél többen tudják bemutatni önálló koreográfiai munkájukat, melyeket szakmai zsűri és a közönség is értékel.

 Tudj meg többet »

KOCKABARÁTOK kiállítás Budakalászon!

Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár

Izgalmas gyűjtemény várja az évtizedek alatt legendássá vált építőkockák szerelmeseit Budakalászon egy hosszú hétvégén át, január 12-től 14-ig!

 Tudj meg többet »

Felvételizők Hétvégéje - online workshop a továbbtanulásról

Online

"Lehetsz bármi, a lényeg: tanulj tovább!” - ezzel a szlogennel rendezi meg január 13-án és 14-én a Felvételizők Hétvégéjét, két napos, interneten követhető felsőoktatási workshopját a Diákhitel Központ .

 Tudj meg többet »

Családi nap a Városligeti Műjégpályán

Városligeti Műjégpálya

Január 13.-án a Városligeti Műjégpályán a családoké a főszerep. A nap első felében Farkasházi Réka és a Tintanyúl, majd az Iszkiri Zenekar és a Buborék Együttes szórakoztatja a gyermekeket. Délután jön az Alma Együttes, 18:30-tól pedig Radics Gigi és Király Viktor érkezik meglepetés dalokkal.

A pihenőben izgalmas kézműves foglalkozásokkal, családi társasjátékokkal, arcfestéssel és lufihajtogatással várj-k a kicsiket és nagyokat.

A korcsolya bérlés a készlet erejéig egész nap ingyenes.

Az esemény a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködve jön létre.

Időpont: január 13. 10:00-21:00

Helyszín: Városligeti Műjégpálya

 Tudj meg többet »

Farsangnyitó Dalidó Debrecenben

Kölcsey Központ

Farsangindító családi napokat rendeznek a hétvégén Debrecenben: a Dalidót immár hatodik alkalommal szervezi meg a helyi önkormányzat, a Kölcsey Központ és a Vojtina bábszínház a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) 11 középiskolája diákjainak közreműködésével - jelentették be a szervezők csütörtökön sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

Helyünk a világegyetemben

Zsolnay Negyed

Pécsen, a Zsolnay Negyed-Planetáriumban szombaton 11 órától Helyünk a világegyetemben címmel hat éves kortól ajánlott 50 perces előadás lesz a fiataloknak. Bemutatják a planetárium működését, majd a csillagok és csillagképek rövid ismertetése következik a Digitárium minden látványelemét felvonultatva. A program az ismerttől az ismeretlenbe, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

A nagyobbaknak szól (nyolc éves kortól) szombaton délután négy órától a Kalandozás a csillagos égbolton című előadás, ami a szervezők szerint „a legszínesebb planetáriumi előadás”. Mint írják, a Digitárium segítségével egy pontos égboltképet kap a látogató, melyet derült idő esetén a valóságban otthon is megfigyelhet. A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A különleges látványtechnikával láthatóvá válnak a Naprendszer égitestjei, a Tejútrendszer és a világegyetem emberiség által már feltérképezett részei.

Az előadás elsősorban a planetáriumba először látogatóknak ajánlott. Bármely korosztálynak javasolható, 50 perc. (5 éves kortól ajánlott)

Az előadás a planetárium működésének általános ismertetésével kezdődik. Rövid tájékozódás a csillagok, csillagképek között, mely a digitárium minden látványelemét bemutatja. A műsor szerkezete az ismerttől az ismeretlen, a közelitől a távoli felé kalauzolja a nézőt.

 

Időpont: január 13. 11:00

Helyszín: Pécs, Zsolnay Negyed-Planetárium

 

 Tudj meg többet »

Vitéz László menyecskét keres

Hatszín Teátrum

László nagy feladatot kap a nagymamucikájától: elérkezett az idő, hogy feleséget találjon magának.

 Tudj meg többet »

Mondj egy mesét! a Kolibri Színházban

Kolibri Színház

Mondj egy mesét! címmel láthatja a közönség a Kolibri Színház legújabb, improvizációra épülő előadását szombaton Budapesten.

 Tudj meg többet »

Újévköszöntő tánckoncert Szolnokon

Szolnok

Hetedik alkalommal köszönti tánckoncerttel az újévet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában, ezúttal a Magyar Állami Népi Együttessel közösen. A tánckoncert műfaját Izaki Maszahiro karmester álmodta meg hét évvel ezelőtt - közölte az esemény sajtófőnöke.

 Tudj meg többet »

Napszédítők - újévköszöntő tánckoncert

Szolnok

Napszédítők címmel ad újévköszöntő tánckoncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes január 13-án a Tisza-parti város sportcsarnokában.

 Tudj meg többet »

NEVESS MAGADRA! koncert

Gödör Klub

A Müller Péter Sziámi AndFriends zenekar elkészítette a Nevess Magadra! című új lemezét, melyet először élőben 2018. január 13-án, a Gödör Klubban mutatnak be a nagyközönség előtt.

 Tudj meg többet »