2018-06-20 20:00:00 Kéknyúl-koncert a Müpában

Egy közös ház

Nincs helyszín megadva

Dokumentarista időszaki fotótárlat - középpontban a valós és virtuális térrel, az azokat életre keltő közösségekkel.

 Tudj meg többet »

Herendi porcelánok kiállítása

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

A Herendi porcelánok két arcát, a modernet és a tradicionálisat mutatja be a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont pénteken nyíló új, időszaki kiállítása.

 Tudj meg többet »

Miniatűr papírszínház a Kass Galériában

Kass Galéria

A miniatűr papírszínházak különleges világát mutatja be a szegedi Kass Galéria újonnan nyíló kiállítása. A papírból készült színházi játékok figurái között megtaláljuk A varázsfuvola, a Csipkerózsika, a Hamupipőke, vagy éppen a Nyolcvan nap alatt a Föld körül szereplőit is. A Schreiber–Gyermek–Színház című kiállítás július 12-én nyílik a Kass Galériában.

 Tudj meg többet »

Borsos Miklós szobrászművész gyűjteményes kiállítása

Várkert Bazár

A Kovács Gábor Művészeti Alapítvány 2017. július 14. és szeptember 24. között Borsos Miklós (1906–1990) szobrászművész gyűjteményes kiállítását rendezi meg a Várkert Bazár Testőrpalotájában.

 Tudj meg többet »

Kiállítás a kecskeméti Kerámia Stúdió gyűjteményéből

Pesti Vigadó

Az első negyven év címmel nyílt tárlat csütörtökön a kecskeméti Nemzetközi Kerámia Stúdió gyűjteményéből a Pesti Vigadóban.

 Tudj meg többet »

Színes Város fesztivál bor és gasztronómia témában

Budapest

A bor és a gasztronómia lesz a fő témája az idei Színes Város Budapest Fesztiválnak, amelynek egy hónapja alatt meghívott vendégművészek alkotnak tűzfalfestményeket Budapest számos pontján.

 Tudj meg többet »

Oszmán fegyverkincsek az egri Vármúzeumban

Eger, Dobó István Vármúzeum

Törökkori díszfegyverekből és viseletekből, az oszmán birodalom idejéből származó, évszázadokon át főúri kincstárakban őrzött műremekekből nyílt kiállítás Acél és arany címmel pénteken az egri Dobó István Vármúzeumban.

 Tudj meg többet »

Nemzetközi Hőlégballon Karnevál a Velencei-tavon

Székesfehérvár

A magyar velencei karneválon nem csak képletesen repítik az égbe a szervezők a vendégeket. A Székesfehérváron kezdődő és az Agárdi Parkerdőben folytatódó többnapos fesztivál pompás légi látványosságait a földön és a magasban egyaránt színes programok kísérik.

A Velencei-tó partján kirakodóvásár, gyermekműsorok, színpadi programok, sörsátor, szimulátorok, honvédségi és rendőrségi bemutatók, autó és motorkerékpár kiállítás, utcabál színesítik a felszálló ballonok parádéját.

Időpont: augusztus 31.-szeptember 3.

Helyszín: Székesfehérvár és agárdi Parkerdő

Bővebb információ.

 Tudj meg többet »

Kaposvári Miénk a város fesztivál

Kaposvár

Rekordszámú, több mint félszáz programmal várja a közönséget a Miénk a város fesztivál szeptember 1. és 3. között Kaposváron - mondta a helyi önkormányzat kulturális referense a somogyi megyeszékhelyen hétfőn sajtótájékoztatón.

 Tudj meg többet »

Kezdődik a szarvasbőgés időszaka - szarvasbőgés túrák

Nincs helyszín megadva

A gímszarvas párzási időszakát nevezzük szarvasbőgésnek: mély hanggal terelgetik a teheneket, illetve jelzik a többi hím egyednek, hogy ki az úr, kinek van kizárólagos joga a szaporodáshoz. A hang informál erőről, elszántságról és pozícióról. A bőgést akár a versengés első fázisának is nevezhetjük. Szervezett túrák keretében hallgatható a szarvasok násza, október közepéig több helyszínen.

 Tudj meg többet »

Dunapest fesztivál

Nincs helyszín megadva

Rakparti filmvetítés, margitszigeti futószínház, városismereti séták, urbanisztikai előadások, koncertek és gyerekprogramok is lesznek az idei Dunapest fesztiválon, amelyet a hétvégén rendeznek meg a Duna és a folyópart népszerűsítésének jegyében.

 Tudj meg többet »

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Budafok

Szeptember másodikán és harmadikán rendezik meg, idén 28. alkalommal a Budafoki Pezsgő- és Borfesztivált.

 Tudj meg többet »

Békéscsabai Megyenap gyermekprogramokkal

Békéscsaba, főtér

Az esemény középpontjában az itt élő nemzetiségek kultúrája, a megyei és települési értékek, a hagyományokat őrző kézművesek és élelmiszertermelők állnak. Főszerepet kapnak a Békés Megyei Értéktárban szereplő tételek, faházakban mutatják be a 27 értéket és a két hungarikumot. A csabai és gyulai kolbász mellett a Körös-Maros Nemzeti Park, a magyar biliárd, a nyolctojásos száraztészták, a gyulai Körös Völgyi Sokadalom, a békési szilvalekváros papucs, a szarvasi Tessedik Táncegyüttes, a csorvási Hudák kézi szövőműhely is látható lesz majd a Megyenapon. A nóniusz lófajta rendhagyó módon mutatkozik be, sétakocsikázásra invitálják a szervezők a vendégeket.

 Tudj meg többet »

Táncházzenészek találkoznak Szentendrén

Szabadtéri Néprajzi Múzeum

A táncházmozgalom kiemelkedő szereplőivel találkozhatnak az érdeklődők szombaton a szentendrei Skanzenben.

 Tudj meg többet »

A XIX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztivál családi programjai

Klebersberg Kultúrkúria

Gyermekprogramok, matinék és családi programok is lesznek szeptember 1. és 3. között a II. kerületben.

 Tudj meg többet »

29. Gazdagréti Halászléfőző Verseny

Gazdagrét

Gazdagréten idén immár a 29. Halászléfőző versenyt rendezik. Mindenkinek jó étvágyat és kellemes szórakozást kívánnak a szervezők!

 Tudj meg többet »

Pozsonyi Piknik Újlipótvárosban

Újlipótváros

Szombaton rendezik meg a Pozsonyi Pikniket Budapesten; az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon változatos színházi, zenei és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

 Tudj meg többet »

Futószínház

Margitsziget, Centenáriumi emlékmű

A kísérleti előadás a Margitszigetre invitálja a közönséget, ahol a színházi játékot a kocogással ötvözzük. A részvételhez futófelszerelés erősen ajánlott!

 Tudj meg többet »

Tommy Vig Nonet: Zene és irodalom

Budapest Jazz Club

Ismét rendkívül izgalmas koncertre készül Tommy Vig, az itthon az egykoron csodagyerekként számon tartott, majd kivándorlása után Amerikában is rendkívüli sikereket elérő, a mai napig nagy elismertségnek örvendő jazzdobos. Szeptember 2-án 20 órától Zene és irodalom címmel neves magyar írók emlékére mutat be hét vadonatúj jazzszimfóniát a Budapest Jazz Clubban.

 Tudj meg többet »

Zorán koncert a Tokaj Fesztiválkatlanban

Nincs helyszín megadva

Zorán a magyar zenei élet egyik legnagyobb, a mai napig aktív, folyamatosan koncertező művésze. Rengeteg közkedvelt, hangulatos, fülbemászó dal fűződik hozzá előadóként, és zeneszerzőként egyaránt.

 Tudj meg többet »

Az Operalia díjazottjai énekelnek Győrben

Győr

A Plácido Domingo spanyol operaénekes, karmester által alapított Operalia verseny díjazott énekesei szombaton ismét fellépnek a győri Széchenyi téren, a Voices of 2017 nevű rendezvényen - közölték a szervezők.

 Tudj meg többet »