2019-02-22 15:00:00 Rád hagyományozom

Nemzetközi cirkuszfesztivál Budapesten

2018. Január 8. - 2018. Január 14.

Az újkori cirkuszművészet megszületésének 250. évfordulóját Európában elsőként a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál köszönti, amelynek műsorán január 8. és 14. között a szakma legjobbjai versengenek a fesztivál díjaiért - hangsúlyozta Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

"Egy héten keresztül Budapestre figyel a világ" - emelte ki az igazgató, aki elmondta azt is, hogy a Fővárosi Nagycirkuszban négy földrész 15 országának 126 artistaművésze mutatja be produkcióit, amelyeket több mint 30 cirkuszigazgató és cirkuszi menedzser tekint meg a közönség mellett.

Fekete Péter elmondta, hogy az évforduló alkalmából a fesztivál a korábbiakhoz képest bővebb műsorkínálattal, a klasszikus cirkuszfesztivál programjai mellett jelentős kortárs cirkuszművészeti előadásokkal várja a közönséget a Nemzeti Színházban, a Várkert Bazárban és a Trafóban is, továbbá a seregszemle hét napja alatt számos kísérőrendezvényt, többek közt filmvetítést, szakmai konferenciát, cirkuszpedagógiai programokat és kiállításokat is tartanak.

(MTI)

Időpont: január 8. - 14.

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz