2019-01-22 17:00:00 Stresszkezelés gyermekeknek

Jótékonysági gyermeknap a Millenárison

2018. Május 23. - 2018. Május 23.

Ünnepelje a gyermekeket a Vásáry Tamás Alapítvánnyal! Az Alapítvány május 23-án a Millenárison tartja első jótékonysági gyermeknapját, ahova számtalan programmal várják a gyermekeket és a felnőtteket. A rendezvény fő célja, hogy felhívják a családok figyelmét a gyermekotthonok világára.

A Millipop játszóházba több budapesti gyermekotthon kapott meghívást az alapítványtól, hogy izgalmas programokkal köszöntsék őket gyermeknap alkalmából.

A társadalmi integráció nevében családokat is várnak a rendezvényükre, hogy gyerekeik együtt tudjanak játszani gyermekotthonban nevelkedő társaikkal. A Millipop játszóházban interaktív játékokban és számos meglepetésben is részük lehet a szórakozni vágyóknak.

A felnőtteket informatív és érzékenyítő beszélgetések várják. Az érdeklődők megismerkedhetnek az alapítvány munkatársaival, a szervezet működésével, célkitűzéseivel és segítő programjaikkal. Különböző gyermekvédelmi előadások látogatására is lesz lehetőség. Elsőként Fekete-Buzás Eszter, a Bolyai Gyermekotthoni Központ igazgatója mutatkozik be, azután pedig Szabolcsi Dávid, pszichológus tart előadást pályaorientációról és a gyermekek motiválásáról. A délután lezárásaként pedig egy filmvetítéssel összekapcsolt beszélgetésre kerül sor. Kuslits Gábor, a Fővárosi Gyermekvédelmi Központ és TEGYESZ igazgatója a nevelőszülőség témáját járja körbe ennek kapcsán.

A gyereknapon a részvétel ingyenes, csak a Millipop játszóház belépődíját kell kifizetni. Azonban van lehetőség támogatói jegy megvásárlására, amely mindössze 1.000 Ft-ba kerül. Ezzel az alapítvány munkáját tehetik könnyebbé, és így a család nélkül élő gyerekek integrációját is segíthetik.