2019-03-22 00:00:00 Nemzetközi kiállítás a Népi Iparművészeti Múzeumban

Határtalan dizájn kiállítás a Bálnában

2018. Június 15. - 2018. Augusztus 26.

Kilenc ország bútor-, textil- és tárgytervezői mutatkoznak be a pénteken nyíló, Határtalan design című kiállításon az Új Budapest Galériában, a Bálnában.

A magyar dizájnerekre fókuszáló 13. madeinhungary és a 2012 óta a nemzetközi alkotókra koncentráló 6. MeeD közös, Határtalan design című válogatásában több mint 150 alkotó tárgyai kaptak helyet - emelte ki a tárlatot bemutató csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón Szigeti Szilvia textildizájner, a kiállítás kurátora, aki Radnóti Tamás belsőépítésszel együtt több mint tíz éve szervezi a madeinhungary sorozatot.

A cseh, lengyel és szlovák tervezők munkái mellett első ízben lesznek láthatók német, osztrák, román, svájci és szlovén alkotók által jegyzett bútorok, lakástextilek, dizájntárgyak, sorozatgyártott termékek, és egyéb kisszériás, egyedi alkotások is.

Szigeti Szilvia kiemelte, hogy bemutatják a dizájn sokszínűségét, frissességét, ezért az aktuális trendek figyelembevételével megalkotott tárgyak mellett egyéni látásmódot tükröző darabok is helyet kapnak a bemutatón. A fiatal és középgenerációs alkotók munkái között számos magyar és nemzetközi díjjal elismert alkotás is látható lesz.

Az augusztus 26-ig látható kiállításhoz gazdag szakmai és társművészeti program és több tárlatvezetés is kapcsolódik.

(MTI, Fotó: Mónus Márton/MTI)

Időpont: június 15 - augusztus 26.

Helyszín: Új Budapest Galéria, Bálna