1. Új dolgokat próbálhat ki

Táborozás közben olyan új helyzetekbe kerül, amelyek kibillentik őt a komfortzónájából, ezáltal új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagodhat. A hétköznapi mókuskerékből kiszakadva lehetőséget kap rá, hogy új dolgokat próbáljon ki, esetleg új hobbikat ismerjen meg, amiket a későbbiekben is szívesen űz majd.

2. Különböző szociális készségeket sajátíthat el

A táborban a nebulók megtanulnak csapatban együttműködni. Ez alkalmazkodásra, toleranciára, mások nézőpontjának meghallgatására és felelősségteljes döntéshozásra neveli őket. A természetbe „száműzetve”, lekapcsolódva a technológiai eszközökről (telefonról, tabletről) fiunk-lányunk kommunikációs képességei is aktívan fejlődnek.

3. Megtanul egyedül megbirkózni egy-egy problémával

Egy gyermek életében sokszor a tábor az első olyan élethelyzet, ahol úgy érezheti, ő irányítja a saját életét. Mivel nincs jelen a szülő, megtapasztalhatja, hogy milyen, amikor egyedül kell kiállnia saját magáért. Természetesen szülőként a széltől is óvnánk a gyermekünket, de egyáltalán nem biztos, hogy azzal teszünk jót neki, ha próbáljuk minden „éles” helyzettől megkímélni. Táborozás alatt biztonságos környezetben próbálgathatja ezt a képességét is.

4. Magabiztosabb lesz

Az előző pontból következik, hogy azáltal, hogy rájön, egymaga is képes megoldani bizonyos konfliktushelyzeteket, sikerélményeket gyűjt, így magabiztosabb lesz, amit később akár az iskolában is kamatoztathat.

5. Fejlődik a személyisége

A közösségben, szigorú kötöttségek nélkül eltöltött idő alatt gyermekünk saját magát is jobban megismeri, fejlődik, alakul a személyisége, kibontakozhat a kreativitása. Nem beszélve arról, hogy táborozás közben olyan fantasztikus élményeket gyűjthet és barátságokat köthet, amelyek életre szólóak lehetnek.