2017-08-17 00:00:00 Mesterségek ünnepe

Összes cikk

Nem fogyasztanak elég tejterméket a gyermekek

2017. Augusztus 16.

Feleannyi tejterméket fogyasztanak a magyar gyerekek, mint amennyi szükséges lenne - derült ki egy országos felmérésből, amelyet a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége végzett az egyik multinacionális nagyvállalat megbízásából.

A hisztirohamon is átsegít a humor

2017. Augusztus 16.

„A gyermekeknek sokkal jobb, ha egy nem tökéletes, de kiegyensúlyozott anyukájuk van, mintha egy állandóan feszült, mintaanya szerepnek megfelelni akaró szülő mellett kell élniük”. Ezt a szemléletet vallja Cselényi Daniella, hellomama.blog.hu szerzője, akinek oldaláról a humor és a kényes kérdések sem hiányoznak.

A baj nem jár egyedül – magyar kutatók új térképe a betegségek kapcsolatairól

2017. Augusztus 16.

Négy magyar kutatócsoport összefogott, és egy hatalmas egészségügyi adatbázis elemzésével új, olykor meglepő kapcsolatokat mutatott ki ismert betegségek megjelenése között. Kóros elhízás, depresszió és cukorbetegség, migrén és irritábilis bél szindróma – a most közzétett térkép sokat segíthet a komplex betegségek biológiai hátterének megértésében, de hozzájárulhat a precíziós medicina és személyre szabott orvoslás fejlődéséhez is.

Nyaralni sem tudunk telefon nélkül

2017. Augusztus 16.

Leginkább fényképezésre és tájékozódásra használjuk a telefonunkat, és kellemetlenül érezzük magunkat, ha lemerül.

2018-tól az első nyelvvizsgát az állam állja

2017. Augusztus 16.

A kormány évente 3 milliárd forintot különít el az első nyelvvizsga megszerzésére a következő három évben – az erről szóló kormányhatározat már olvasható a Magyar Közlönyben. A nyelvvizsga díját 2018. január 1-jétől a 35. évüket be nem töltött fiatalok számára térítik meg utólag, az adott évre érvényes minimálbér 25 százalékának megfelelő összeghatárig, azaz 2018-ban 34.500 Ft-ig. A visszafizetés az első sikeresen teljesített komplex középfokú (B2) nyelvvizsgára vonatkozik, vagy az ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgát, valamint a komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgát érinti.

300 millió forintot nyertek az önkormányzatok a közművelődés támogatására

2017. Augusztus 16.

Pályázati úton összesen háromszázmillió forinttal támogatja az Emberi Erőforrások Minisztériuma azokat a települési önkormányzatokat, amelyek közművelődési intézményt, közösségi színteret saját fenntartásban vagy közművelődési megállapodás keretében működtetnek.

Meg fog oldódni a Snétberger Központ ügye

2017. Augusztus 16.

Minden jogi segítséget megad a kormány a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetség Központnak, és nem fogja hagyni, hogy a Snétberger-módszer, illetve a tehetséges roma fiatalokat mentoráló intézmény oktatási infrastruktúrája egy "bűncselekmény" miatt tönkremenjen - hangsúlyozta az Origo.hu hírportálnak adott interjújában az emberi erőforrások minisztere. Snétberger Ferenc az MTI megkeresésére felháborítónak nevezte, ami történt, de kollégáival, támogatóival együtt megfogják oldani az ügyet.

Jó üzlet volt a forintosítás

2017. Augusztus 16.

A devizahitelesek terhei ezer milliárd forinttal csökkentek a forintosítás által - mondta a jegybank ügyvezető igazgatója az M1 reggeli műsorában.

Akadálymentesen újulnak meg a 3-as metró állomásai

2017. Augusztus 16.

További tíz megállóban terveznek lifteket felszerelni a 3-as metróvonalon - olvasható Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumparlamenti államtitkárának kedden a parlament honlapján megjelent írásbeli válaszában.

Magyarországra is érkezett szennyezett tojás

2017. Augusztus 16.

Növényvédőszer hatóanyagával, fipronillal szennyezett tojást és tojásterméket találtak Magyarországon is a hatóságok, a termékekben az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben volt szermaradék, így fogyasztásuk nem jelent egészségügyi kockázatot, ettől függetlenül elrendelték kivonásukat a forgalomból, illetve zárolásukat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az utolsó nap a Szigeten

2017. Augusztus 16.

Az idei, 25. Sziget fesztiválon is nagyon sokan, mintegy 450 ezren szórakoztak. Gerendai Károly főszervező és Kádár Tamás cégvezető a keddi záró estén az MTI-nek azt mondta, a visszaesés a tavalyi adatokhoz képest általános európai tendencia, ugyanakkor a Sziget idei zenei felhozatalának összeállítása nem a legszerencsésebben alakult.

Mire menjen a cukoradó?

2017. Augusztus 16.

Az Egyesült Királyságban erősen aggódnak a helyi önkormányzatok, hogy a kormány a cukros üdítőitalok pluszadójából befolyó összeget az iskolák költségvetésében tátongó fekete lyukak betömésére használná, ahelyett, hogy a megjelölt célra költené. A kormány szerint azonban erről szó sincs.

Hidegfront közelít - úgy tűnik, hűvös lesz az ünnepen

2017. Augusztus 15.

Hidegfront hoz lehűlést, szelet, záporokat és zivatarokat augusztus 20-ára – adta hírül az Időkép.

Veszélyes etetőszékeket vontak ki a forgalomból

2017. Augusztus 15.

Nem megfelelő stabilitás miatt kilenc veszélyes etetőszékeket és bébikompot vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelmi hatóság, többségüket a gyártók, forgalmazók vissza is hívták a vásárlóktól - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Innovatív kenyér készült az augusztus 20-ai ünnepre

2017. Augusztus 15.

A Magyar Pékszövetség augusztus huszadikához kapcsolódó idei kenyérversenyen meghirdette a búza és a rozs kategória mellett az innovatív kenyér csoportot is - mondta Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Program indul a vásárlói tudatosság fejlesztésére

2017. Augusztus 15.

A kormány 2019-ig több száz millió forintot kíván fordítani az élelmiszerek minőségének emelésére, a vásárlói tudatosság fejlesztésére, valamint a hatékonyabb hatósági fellépésre - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatból.

Bizarr ötlet: gyermekhang - tetoválva

2017. Augusztus 15.

Egészen bizarr ötlettel állt elő egy amerikai tetoválószalon, amely olyan technikával örökíti meg például a gyermekünk hangját, hogy azt egy mobiltelefonos applikáció segítségével bármikor meghallgathassuk.

Rászoruló iskolásoknak gyűjt az Ökumenikus Segélyszervezet

2017. Augusztus 15.

Iskolakezdés együtt! címmel hatodszorra hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.

A gyermekek egészségtudatos nevelését támogatja az EMMI

2017. Augusztus 15.

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Fazekas-Zur Krisztina által alapított szervezet mentorprogramjában egy általános iskolai osztály egész tanéven át tartó foglalkozás-sorozaton vehet részt élsportolók, paralimpikonok, professzionális mentorok és dietetikusok bevonásával. A mentorprogram célja, hogy a gyermeket a céltudatos életvitelre, rendszeres és tudatos testmozgásra és egészséges táplálkozásra ösztönözze. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) Sportért Felelős Államtitkársága szakmailag és pénzügyileg is támogatja a Bajnokok Útja Alapítvány mentorprogramjának megvalósítását.

Kétséges, hogy a fiatalok tisztában vannak azzal, mennyi veszélynek vannak kitéve

2017. Augusztus 15.

A mai fiatal generáció sok veszélynek van kitéve, kérdéses, hogy ennek tudatában vannak-e, tisztában vannak-e ezeknek a jövőjükre gyakorolt hatásaival – fogalmazta meg kétségeit Kardos Lilla orvosigazgató, az egyik diagnosztikai központ vezetője az M1 Aktuális csatorna műsorában.