2018-08-18 08:00:00 Koronázási Szertartásjáték Székesfehérváron

Összes cikk

Hasznos információk a közlekedésről a hosszú hétvégén

2018. Augusztus 17.

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, és változik a közösségi közlekedés az augusztus 20-i ünnepségek miatt.

Sok napsütés lesz a hosszú hétvégén

2018. Augusztus 17.

Sok napsütés várható az ünnepi hosszú hétvégén 30 fok feletti maximumokkal. Csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. A szél zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos. Az augusztus 20-ai központi rendezvényeket várhatóan nem zavarja meg veszélyes időjárási jelenség - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A 180 ezredik látogatóját várja a füzéri vár

2018. Augusztus 17.

A felújított füzéri vár két évvel ezelőtti megnyitása óta 180 ezredik látogatóját várja ezen a hétvégén - közölte Horváth Jenő, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere.

Megújul a a balatoni kerékpáros körút jövőre

2018. Augusztus 17.

Jövőre elkezdődik a balatoni kerékpáros körút átfogó fejlesztése, amelynek eredményét 2021-től szinte minden érintett településen érezhetik majd a bringások.

Erzsébet-táborban nyaraló kárpátaljai diákok az Országházban

2018. Augusztus 17.

Zánkai nyaralásáról hazafelé tartó kétszázhúsz kárpátaljai magyar diákot köszöntött az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az Országházban.

Füzeteket, ceruzákat kapnak az iskoláktól a bécsi diákok

2018. Augusztus 17.

Az osztrák főváros általános iskolái a következő tanévre összesen 4,7 millió euró értékben vásárolhatnak füzeteket, ceruzákat, vonalzókat és más alapanyagokat az órai munkához. A cél, hogy ezzel is csökkentsék a bécsi családok iskolakezdési kiadásait - adta hírül a Bécs Város Külképviseleti Irodája.

A cél a teljes tankönyvellátás ingyenessé tétele

2018. Augusztus 17.

Kezdeményezni fogják a teljes tankönyvellátás ingyenessé tételét - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Már szombaton elkezdődik az ünneplés

2018. Augusztus 17.

Idén három napon át tartanak az augusztus 20-ai központi rendezvények. Már szombaton megnyílik a Magyar Ízek Utcája, a budai Várban mindhárom nap koncertekkel, programokkal várják az érdeklődőket. Augusztus 20-án a hagyományok szerint a zászlófelvonással, majd a honvédtisztavatással kezdődnek az ünnepségek. Délután a szentmisére és a Szent Jobb-körmenetre, majd az esti tűzijátékra is sokakat várnak a szervezők.

Már ehetünk friss szőlőt

2018. Augusztus 17.

A tartós meleg miatt idén a csemegeszőlő két-három héttel hamarabb érik, a piacokon, üzletekben már nagy mennyiségben megtalálható a hazai áru - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) körképéből.

Országos kampány indul a nevelőszülőség népszerűsítéséért

2018. Augusztus 17.

A nevelőszülői munkát ősztől országos kampány népszerűsíti. Megyénként mutatják be a hivatást, ezzel próbálva a fiatalok figyelmét felhívni a nevelőszülői pályára - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán pénteken.

Magyar iskola nyílt mozgássérült gyermekeknek Washington közelében

2018. Augusztus 17.

Konduktív pedagógiai módszerekkel dolgozó magyar iskola kezdte meg működését a Washington közelében lévő Falls Churchben.

Hosszú hétvége a mesék szellemében - programajánló

2018. Augusztus 17.

Az augusztus 20-i hétvége hagyományosan már kicsit a nyár végét jelzi, de ez szerencsére nem érződik az időjáráson, szóval még mindig érdemes a szabadban tölteni az időnket. Ilyen programot is ajánlunk a hétvégére, emellett kellemes meglepetésre több jónak ígérkező mozipremier is akad, ha valaki két órára beülne a hűvösbe.

Egyszer már alkalmazkodott az ember a klímaváltozáshoz

2018. Augusztus 16.

Az újkőkorszakban (neolitikum) élt korai földművesek sikeresen alkalmazkodtak egy 8200 évvel ezelőtt bekövetkezett éghajlatváltozáshoz - derült ki a Bristoli Egyetem szakemberei által vezetett kutatásból.

Virágszőnyeget borítottak Brüsszel főterére

2018. Augusztus 16.

Ismét virágszőnyeget borítottak Brüsszel főterére, ahol vasárnapig látható a mexikói Ana Rosa Aguilar grafikusművész tervei alapján készült alkotás - közölte a helyi sajtó.

Sünispotály nyílt az állatkertben

2018. Augusztus 16.

Sünispotály néven nyílt meg a mentett állatok új bemutatóközpontja csütörtökön a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Rászoruló diákoknak gyűjtenek az ökumenikusok

2018. Augusztus 16.

Iskolakezdés együtt! címmel hetedszer hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyermek beiskolázásának támogatására.

A tankönyvek több mint 60 százaléka már az iskolákban van

2018. Augusztus 16.

A 2018-19-es tanévre rendelt tankönyvek 62 százalékát már kiszállították az iskolákba, ez 7,5 millió kötetet jelent - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) köznevelésért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mégsem segít a Déli-óceán a klímavédelemben

2018. Augusztus 16.

Az eddig véltnél jóval több szén-dioxidot bocsát ki az Antarktiszt övező tengeri jég körüli nyílt víz télen - mutatták ki a térségben elhelyezett 35 úszórobot segítségével amerikai kutatók.

Állatok vándorlását figyelik az űrből

2018. Augusztus 16.

Állatok vándorlását figyelő berendezéseket telepített szerdai űrsétáján a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két orosz kozmonautája.

850 millióval több jut a nevelőszülői hálózatra jövőre

2018. Augusztus 16.

A kormány elkötelezett a szociális szakma és a nevelőszülők megerősítése mellett, ennek bizonyítéka az is, hogy a jövő évi költségvetésben 850 millió forinttal több jut a nevelőszülői hálózat fejlesztésére - mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára a Kossuth Rádió Ütköző című műsorában.