2017-10-20 00:00:00 Nemzetközi fesztiválok legjobbjai a Mozinet Filmnapokon

Összes cikk

Ahol családosnak lenni jó!

2017. Október 19.

Orfű nemcsak természeti látványosságai és színvonalas vendéglátóhelyei miatt vonzó célpont a családok számára. Magyarország azon kevés kistelepülései közé tartozik, ahol – dacolva az országos tendenciával – a lakosságszám dinamikusan nő. A település polgármesterével, egyúttal az Orfűi Turisztikai Egyesület alelnökével, Füziné Kajdy Zitával beszélgettünk az örvendetes tendencia miértjeiről.

Mikorra várható az influenzajárvány?

2017. Október 18.

Már elérhető az influenza elleni védőoltás a háziorvosoknál - értesült az InfoRádió. Idén is 1,3 millió adag vakcinát biztosít az állam a háziorvosoknak.

Iszik vagy vezet - sokan még mindig nem választanak

2017. Október 18.

A Fővárosi Törvényszék statisztikai adatai szerint az elmúlt két évben átlagosan hat ittas vagy bódult járművezetőt ítéltek el naponta Budapesten, ez a leggyakoribb bűncselekménytípus a közlekedési bűncselekmények körében a fővárosban - mondta a bíróság szóvivője.

Zöldség-Gyümölcs Világnap: sokan keresik a hazait

2017. Október 18.

A széles választék, a jó minőség és kedvező ár a legfontosabb szempontok a zöldség-gyümölcs vásárlásnál. A magyar háztartások évente 165 kg zöldséget és 89 kg gyümölcsöt vásárolnak, évente több mint 330 milliárd forint értékben, melynek felét a piacokon szerzik be - derül ki a Gfk Hungária friss kutatásából,  amely a Zöldség-Gyümölcs Világnap alkalmából készült .

Október 23. - Interaktív verseny diákoknak

2017. Október 18.

Általános és középiskolai diákok számára 1956 hősei és a pesti srácok előtt tisztelegve címmel interaktív versenyt hirdet az állami ünnepség lebonyolításáért felelős Hungarofest - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium .

Zakatol a nagycsalád - Tanácsok kezdő családmenedzsereknek

2017. Október 18.

Zakatol a tanév, megy a családi nagyüzem. A mókuskerékből nincs kiszállás. A gyerekeknek – nálunk szám szerint négynek – nem fogynak (csak egyre bokrosodnak) a feladataik, nő az eszközbeszerzés-igényük és sokasodik az ügyintéznivalóik mennyisége. Ezek nagyrészt anyai hatókörbe tartoznak...

Tülkétől megfosztott orrszarvútetem az év természetfotóján

2017. Október 18.

Egy tülkétől megfosztott orrszarvútetemet ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen.

A Mesebolt Bábszínházé az Üveghegy-díj

2017. Október 18.

Az ASSITEJ (Gyermek- és Ifjúsági Színházak Szövetsége) Magyar Központja 2001. óta minden évben kiadja a legjobb magyar gyermek- és ifjúsági színházi előadásnak járó Üveghegy-díjat. Az elismerés a színházi szakma, a közönség, a gyermekelőadások fogadásával, forgalmazásával foglalkozó szervezetek és a pedagógusok számára is mértékadó, a legrangosabb díj, amelyet gyermekelőadás kaphat.

Pénziránytű - útmutatás fiataloknak pénzügyekben

2017. Október 18.

Sok diák úgy kerül ki az iskolából, hogy fogalma sincs, mi fán terem a bruttó és nettó bér, mit jelent a személyi jövedelemadó vagy, hogy mik a hitelfelvétel buktatói. Pedig ezeket a fogalmakat mindenkinek ismernie kell, aki egyszer munkavállaló lesz – hívja fel a figyelmet a MŰISZ Iskolaszövetkezet, amely most egy weboldallal próbál mindezen segíteni.

Tovább szigorodhatnak a gyermekeket védő jogszabályok

2017. Október 18.

A büntető törvénykönyv módosítását kérik az Országgyűléstől fideszes képviselők a pedofil bűncselekmények büntetésének szigorítása érdekében - közölte Selmeczi Gabriella, a javaslat egyik gazdája az M1-en.

Új tulajdonosa van a Zsigmond Király Egyetemnek

2017. Október 18.

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség tulajdonába került a Zsigmond Király Egyetem. A szervezet a vásárlástól a felsőoktatás fejlesztésére vonatkozó hosszú távú stratégiájának megvalósulását reméli. Az egyetem világi, szekuláris jellege nem változik - írta közleményében az EMIH.

Fegyelmezzen vagy kreativitásra neveljen az iskola?

2017. Október 18.

Milyen iskolákat akarunk? Szóljon a kreativitásról és az önálló gondolkodásról,vagy adja meg inkább az alapokat és neveljen szigorú fegyelemmel? Persze ez a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. A legtöbben valószínűleg szívesen látnák mindkettőt egyszerre.

Magyarország történetében először lesz nyugdíjprémium

2017. Október 18.

Először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Idősek Tanácsa ülésen, az Országházban.

Áprilisban érkezik Katalin és Vilmos herceg harmadik gyermeke

2017. Október 17.

Áprilisra várja harmadik gyermekét Katalin cambridge-i hercegné, Vilmos herceg felesége. A hírt kedden jelentette be egymondatos Twitter-üzenetében a Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája.

Idén ősszel is indul a Pajtaszínház Program

2017. Október 17.

Harmadik alkalommal indul el ősszel a Pajtaszínház Program, amelyben ezúttal is részt vesz az ország összes megyéje. Ezúttal újabb 19 településen alakul Pajtaszínházi Közösség, így már 62 települést ér el a fejlesztőprogram.

Megdőlt a melegrekord Budapesten

2017. Október 17.

Napi melegrekord dőlt meg kedden Budapesten, ahol a leghidegebb órákban is mértek 15 fok feletti hőmérsékletet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

Idén is kérhető hetedikes lányoknak a méhnyakrák elleni ingyenoltás

2017. Október 17.

Idén is kérhető iskolás lányoknak a méhnyakrák elleni védőoltás - mondta az egészségügyért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyermeknek

2017. Október 17.

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyermek számára, a hátrányos helyzetű fiataloknak pedig minél korábban meg kell adni a fejlődésükhöz szükséges segítséget - mondta az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára kedden Budapesten.

Milyen hatással van az életünkre az on-demand tévézés?

2017. Október 17.

Két kedvenc sorozatom megy egy időben, de nem akarok lemondani egyikről sem, így az egyiket ¬set-top boxra rögzítem, majd alkalomadtán megnézem. Televíziós programcsomagomat megfejeltem egy filmcsatornacsomaggal, így ha ott valamiről lemaradok, nem jelenti azt, hogy kimaradok, mert megnézhetem on-demand. Tévézési szokásaim igencsak megváltoztak az utóbbi években – de mindez milyen befolyással van az életemre?

Nem kell ezentúl évente ellenőriztetni a családi házak kéményeit

2017. Október 17.

Az Országgyűlés kedden megszüntette a családi házak kötelező kéményseprő-ipari ellenőrzését, amelyet ezentúl a tulajdonosok megrendelésére, de továbbra is ingyenesen végezhet el a katasztrófavédelem, illetve egyes településeken az önkormányzati közszolgáltató.