2018-06-20 00:00:00 VR szemüveg és apródképző Udvardon

Összes cikk

Kiállítás az elsüllyedt Szent István hadihajóról

2018. Június 18.

Színes programokkal várja idén is az érdeklődőket a múzeumok éjszakáján a Hadtörténeti Intézet és Múzeum: szombaton nyílik meg a száz éve elsüllyedt Szent István csatahajóról szóló kiállítás, de lehet fémkatonát önteni, s a katonai sportágakat is ki lehet majd próbálni.

Népszerűek voltak a bábszínházak

2018. Június 18.

A megújulás volt a kulcsszava a  Budapest Bábszínház 2017/2018-as évadának, ezért friss arculattal, átalakult előcsarnokkal várták a nézőket, új játszóhelyet avattak, és tovább szélesedett a korosztályi kínálat is, a 443 előadást több mint 111 ezer néző látta - írja hétfői, évadzáró közleményében a teátrum.

Egyre kevesebb a málna

2018. Június 18.

A magyar málnatermesztés évről évre csökkenő tendenciát mutat, idén kevesebb mint ezer tonna málnát takaríthatnak be a 200 hektárnyi termőterületről, amelynek csak a fele elfogadható színvonalú ültetvény - közölte a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) alelnöke.

Ritka betegségben szenvedők készülnek az önálló életre

2018. Június 18.

Folytatódik a Magyar Williams Szindróma Társaság (MWSzT) programja, amelynek hosszú távú célja, hogy e ritka betegségben szenvedő, és értelmileg akadályozott fiatalok a jövőben önállóbb életvitelt folytathassanak.

Ma már kaptak szünidei ebédet a gyermekek

2018. Június 18.

Hétfőn indul a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek ingyenes szünidei étkeztetése - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára tatabányai sajtótájékoztatóján.

Itt irtanak szúnyogokat a héten

2018. Június 18.

Budapesten és a Balatonnál is folytatódik ezen a héten a szúnyogirtás - tájékoztatta a program koordinálását végző Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője.

VR szemüveg, apródképző és telefonközpont a határon túl is

2018. Június 18.

A tavaly márciusban indult Mozaik Múzeumtúra iskolai edukációs programsorozat 14 magyarországi állomását követően június 20-án ezúttal a határon túlra, a szlovákiai Udvard községbe érkezik interaktív múzeumpedagógiai foglalkozásokkal.

Több gyermek nyaralhat az Erzsébet-táborokban

2018. Június 18.

Tartalmas és olcsó kikapcsolódást kínálnak egész nyáron az Erzsébet-táborok, amelyekben a tavalyihoz képest idén több gyermek és hosszabb ideig nyaralhat - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár hétfőn Zánkán.

Ki kell-e érdemelnie a gyermekeknek a luxust?

2018. Június 18.

Alaposan megosztotta a brit közvéleményt Kirstie Allsopp tévésztár bejelentése, miszerint miközben ő az első osztályon repül, néha a gyermekeinek csak turistaosztályra vesz jegyet.

Egyre kevésbé megterhelőek a lakhatási költségek

2018. Június 17.

A legfrissebb Eurostat-adatok szerint 2012 óta 15-ről 9 százalék alá csökkent azon magyar háztartások aránya, ahol a lakhatás költségei a teljes bevétel több mint 40 százalékát teszik ki - nyilatkozta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Operációra várva - Hogyan segítsen gyermekének a félelme leküzdésében?

2018. Június 17.

A félelemmel és szorongással kapcsolatosan a műtétre váró gyermekek helyzete meglehetősen egyedi, hiszen gyakran hajlamosak a szülő beavatkozással kapcsolatos pozitív vagy negatív hozzáállását átvenni. Amennyiben a szülő nyilvánvalóan fél a műtéttől, általában a gyermekre is átragadnak a negatív érzések, és ő is szorongani, félni fog a várható beavatkozástól.

Sok napsütés várható a jövő héten

2018. Június 17.

A következő napokban néhol lehet zápor, zivatar, egyre több lesz a napsütés. A hét közepén többfelé 30 foknál is melegebb lesz, de a hétvégére némileg mérséklődik a meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

A legjobb lovasíjászok találkoznak Magyarországon

2018. Június 17.

Fesztiválhangulat, standok, bemutatók, kézműves finomságok, tánc, koncertek és tábortűz várja az érdeklődőket július 3–8-ig a világ első lovas­íjász-világbajnokságán a pomázi magyar vár táborban.

Tatár Csilla a Családvarázsban!

2018. Június 17.

A műsorvezető-vlogger, kisfia és édesanyja a csalad.hu sorozatának új részében.

Az első gyermek után az apák átveszik a kezdeményezést

2018. Június 17.

Az apáknak meghatározó szerepük van abban, hogy mikor és hány gyermek születik egy családban. A legfrissebb kutatások szerint az első gyermek megszületése után mintha átvennék az irányítást, általában ők a kezdeményezői a második, a harmadik, a negyedik gyermek megszületésének - mondta Léder László pszichológus, az Apa Akadémia vezetője.

Az idén is lesz Shakespeare Fesztivál a Gyulai Várszínházban

2018. Június 17.

Hamlet és Társai címmel rendezik meg idén a gyulai Shakespeare Fesztivált, amelyre július 9. és 15. között várják a közönséget a gyulai várszínházi évad keretében.

Ünnepeljük, tiszteljük, szeressük az apákat

2018. Június 17.

Egy gyermekeit egyedül nevelő apa hálás leánya volt az apák napja kezdeményezője az 1900-as évek elején Amerikában, azóta az egész világon ünneplik az édesapákat is. Ma már kutatások igazolják, hogy a nemiség kialakulásában vagy a karrierválasztásban óriási az apák szerepe.

Hétfőn kezdődik a 14. Magyar Táncfesztivál Győrben

2018. Június 17.

Hétfőtől egy héten át ismét a tánc fővárosa lesz Győr, ahol 14. alkalommal rendezik meg a Magyar Táncfesztivált és negyedszer a gyermek táncfesztivált - tájékoztatta a szervező Győri Balett igazgatója az MTI-t.

Hat ok, amitől a júniusi babák különlegesek

2018. Június 17.

Statisztikák bizonyítják, hogy a kora nyári babákban mennyi lehetőség rejlik. Összeszedtünk hat, ezt alátámasztó érvet.

Emmi: az állam feladata a család és munka közti egyensúly elősegítése

2018. Június 17.

Az állam feladata, hogy elősegítse a család és munka közti egyensúly kialakítását - mondta Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkára az apák napja alkalmából az M1 aktuális csatornán vasárnap.