2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Összes cikk

Háromszáz nélkülöző gyermek karácsonya lett szebb

2018. December 10.

Háromszáz nélkülöző gyermeket látott vendégül a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a Mindenki Karácsonya elnevezésű rendezvényen hétfőn a WestEnd City Centerben, Budapesten.

Okos parkolási rendszert tesztelnek Székesfehérváron

2018. December 10.

Okos parkolási rendszer kezdte meg működését Székesfehérváron a Vodafone Magyarország közreműködésével: az autósok száz parkolóhely foglaltsági állapotát követhetik nyomon egy mobiltelefonos applikáció segítségével.

Keveset tesznek az országok az éghajlatváltozás ellen

2018. December 10.

Magyarország a 42. helyezést érte el a legfrissebb Éghajlatváltozási Teljesítési Mutatóban (CCPI 2019), amelyet hétfőn tettek közzé Katowicében, az ENSZ 24. klímacsúcsán.

A fiatalok többsége szerint a család a boldog élet előfeltétele

2018. December 10.

A fiatalok számára a tradicionális családmodell áll a legelső helyen. Ezt támasztják alá 15-29 év közötti korosztály körében a 2000-es évek óta végzett nagy mintás ifjúságkutatás eredményei - közölte az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár hétfőn Szegeden.

Fontos határidő a diákhitelt igénylőknek

2018. December 10.

Az év vége közeledte az első tanulmányi félév utolsó Diákhitel-igénylési határideje is egyben. A hallgatók az első szemeszterben december 15-éig adhatják le diákhitel kérelmeiket, s az újévben január 15-én kaphatják kézhez a megigényelt kölcsön összeget. A szabad felhasználású Diákhitel1 rekordalacsony, 2,3%-os kamatozással, míg a Diákhitel2 továbbra is egyedülállóan kedvező feltételekkel, 0%-os kamattal igényelhető az önköltséges képzésben - közölte a Diákhitel Központ.

Újabb kilencmilliárd forint óvodafejlesztésre

2018. December 10.

A magyar kormány 9,048 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program harmadik ütemére - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

Pályázat indul a tanodák támogatására

2018. December 10.

A jövő év elejétől a gyermekvédelmi törvényben rögzített szolgáltatás lesz a tanoda, ezek működését a kormány pályázati támogatással segíti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn a Pest megyei Zsámbékon.

Mesekönyv készült a búzáról

2018. December 10.

A búza útja – Kis barátok nagy küldetésben címmel megszületett Magyarország első agrár-mesekönyve - adta hírül a készíttető Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ.

A gyermekrák elleni küzdelemért futottak Mikulások Madridban

2018. December 10.

Több mint hétezren futottak Mikulás- és manójelmezben a gyermekrák elleni küzdelem jegyében Madridban vasárnap.

Száz munkácsi gyermeket vizsgált meg a Karitász orvosmissziója

2018. December 10.

Mintegy száz gyermek szemészeti, fogászati és ortopédiai szűrővizsgálatát, valamint csaknem ötven felnőtt egészségügyi szűrését végezte el a Katolikus Karitász orvosmissziója a hétvégén Munkácson.

Egy egész vár adventi koszorúvá változott

2018. December 10.

Az ország "legnagyobb adventi koszorúja" lett a diósgyőri vár, amelynek már két bástyáját világítják meg - egy-egy gyertyát szimbolizálva - advent második vasárnapján - hangzott el az M1 aktuális csatornán.

A családi élet kárára megy a mobilozás

2018. December 10.

Nem csak a fiatalok, a szülők is túl sok időt fordítanak odahaza saját kütyüjeik nyomkodására, amivel pedig - hosszú távon - súlyos károkat okoznak gyermekeiknek. A megosztott figyelem növeli a fiatalok diszkomfort érzetét, és lelki bajokhoz vezethet - olvasható egy ausztrál tanulmányban.

Testvériséget sürgetett Ferenc pápa advent második vasárnapján

2018. December 9.

A mai társadalmat jellemző ridegség és közöny helyett testvériséget sürgetett Ferenc pápa a Szent Péter téren mondott vasárnapi beszédében.

Jövő héten ne felejtse otthon az esőkabátját vagy az esernyőjét!

2018. December 9.

A jövő héten is borús, csapadékos idő várható: eső, ónos eső, hó is lehet. Kisebb lehűlésre is készülni kell, többfelé a maximumok is fagypont körül alakulhatnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Horgászik valaki a családban?

2018. December 9.

Csak adóigazolvánnyal váltható ki a jövő évtől bevezetendő horgászkártya. Az átalakítások célja, hogy csökkenjen az engedély kiváltásához szükséges papírmunka - mondta az InfoRádiónak a Magyar Országos Horgász Szövetség elnökhelyettese.

Tatár Csilla és kisfia az adventi Családvarázsban

2018. December 9.

A műsorvezető-vlogger és kisfia a Családvarázs - Mi karácsonyunk ünnepi különkiadásában, advent második vasárnapján.

Továbbra is több helyen kifogásolt a levegő minősége

2018. December 9.

Továbbra is több helyen kifogásolt a levegő minősége a magas szállópor-tartalom miatt.

Adventi hangversennyel folytatódik a martonvásári kamarakoncert-sorozat

2018. December 9.

Adventi hangversennyel folytatódik a Budapesti Filharmóniai Társaság kamarakoncert-sorozata december 15-én a martonvásári Brunszvik-kastélyban.

Kiköltözési hullám a budapesti lakáspiacon - ezek az érintett kerületek

2018. December 9.

Egyre többen költöznek a főváros külső kerületeibe az ingatlan.com piaci portál friss felmérése szerint.

Magyar adventi fesztivál New Yorkban

2018. December 9.

Advent alkalmából magyar örökség fesztivált tart szombat-vasárnap New Yorkban a Magyar Ház.