2018-04-21 10:00:00 Nagy akarok lenni! - bábelőadás gyermekeknek

Összes cikk

Szombati munkanap, szombati munkakedv

2018. Április 21.

A magyarok többsége kifejezetten örül a munkanapok átrendezésével járó hosszabb hétvégéknek, a szombati munkanapoknak viszont kevésbé – derül ki a Groupama Biztosító felméréséből.

Segíteni akarnak, de árthatnak a kisfiúk szülei – a gyermeksebész tanácsai

2018. Április 21.

Indokolatlan a beavatkozás, hiszen élettani helyzet az, hogy a kisfiúknál a makk felszínéhez tapad a fityma. Kőnig Róbert gyermeksebész szakorvos, gyermektraumatológus a csalad.hu-nak elmondta: tilos húzogatni, erőszakosan felszakítani a bőrt, az ugyanis sebesedéshez, majd hegesedéshez vezet, amely végeredményben műtétet fog eredményezni. A folyamat a legtöbb esetben megoldódik természetesen úton, beavatkozás nélkül.

Lányok napja a technológiai pályák népszerűségéért

2018. Április 20.

Országszerte 77 helyszínen, 22 településen csaknem 3 ezer középiskolás lány ismerkedhet meg idén a technológiai pálya különböző szakmáival a Nők a Tudományban Egyesület (NaTE) szervezte Lányok napja programsorozat keretében, április 26-án.

Közös szobában kutat a KSH és az MTA

2018. Április 20.

Közös kutatószobát nyitott a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) és a Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpontja (MTA KRTK) az akadémia pénzügyi forrásaiból.

Okostantermet adtak át Debrecenben

2018. Április 20.

Okosteremmé alakították át az Agóra-NI-oktatótermet a debreceni Agóra tudományos élményközpontban - jelentették be az Agóra és az NI Hungary Kft. vezetői sajtótájékoztatón.

Olvadó jövőnk - magyar fotósok kiállítása

2018. Április 20.

A Föld napjához kapcsolódva Olvadó jövőnk címmel nyílt kiállítás Kércz Tibor és Komáromi Csaba természetfotósok az Északi- és Déli-sarkon készített képeiből a Magyar Természettudományi Múzeumban pénteken.

Hajlékonnyá alakították a gyémántot

2018. Április 20.

Hajlékonnyá válik a világ legkeményebb természetben előforduló anyaga, a gyémánt, ha nanoméretű tűkké alakítják - mutatta be felfedezését egy nemzetközi kutatócsoport a Science című tudományos folyóiratban.

A jelnyelvi tolmácsszolgálatok újabb három évig maradnak

2018. Április 20.

Újabb három évig finanszírozza a kormány országszerte a jelnyelvi tolmácsszolgálatok működését - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken Budapesten.

4,3 milliárd forint veszhet el a SZÉP-kártyákon

2018. Április 20.

Több mint 4,3 milliárd forint idén május 31-én lejáró, 2016-ban kapott juttatás van még a Széchenyi Pihenőkártyákon - derült ki az MTI által megkérdezett kártyakibocsátók tájékoztatásából.

Hétezer diák indul az ország legszebb erdőinek felfedezésére

2018. Április 20.

Már több mint hétezren jelentkeztek a tavaly elindított Vándortábor programra, amelynek keretében a diákok gyalogos, kerékpáros és vízi túrákon vehetnek részt - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

A Föld napját ünneplik a Budakeszi Vadasparkban

2018. Április 20.

Kisállat-bemutató és madárgyűrűzés, valamint természetvédelemmel kapcsolatos játékos programok várják a látogatókat a Föld napja alkalmából szombaton a Budakeszi Vadasparkban.

Hazamehet az első hazai tüdőátültetett gyermek

2018. Április 20.

Napokon belül hazatérhez az a 13 éves lány, akin Magyarországon elsőként hajtottak végre tüdőátültetést - mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem klinikai rektorhelyettese az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Megújult a Pécsi Horvát Színház

2018. Április 20.

Átadták a Pécsi Horvát Színház felújított és kibővített épületét. Az intézményt Nina Obuljen Korzinek, Horvátország kultúráért felelős minisztere és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere avatta fel.

Bábok, bogarak, muzsika, tehénfejés – programajánló a hétvégére

2018. Április 20.

Zenés-táncos promenád az Andrássy úton, tehénfejés a farmon, Föld Napja programok bogarakkal, bánatos egerek és a szerelem problémaköre – egyre több szabadtéri program várja a kikapcsolódni vágyókat.

Program indul hátrányos helyzetű diákoknak

2018. Április 19.

A befogadó nevelést és a hátrányos helyzetű tanulókat támogatja az Oktatási Hivatal (OH) Esélyteremtés a köznevelésben című új programja - közölte a hivatal a projekt nyitórendezvénye után.

Mintalakópark épül a fővárosban

2018. Április 19.

A miskolci Jura Lakópark után Budapesten épít mintalakóparkot egy társaság, amely a házak megépítése után sem hagyja magára a lakókat, az épületek üzemeltetését is vállalják.

Védjük a családot a kullancsok ellen!

2018. Április 19.

Április közepétől hétről hétre nő a kullancsveszély Magyarország egész területén, mely egészen ősz végéig kitart. Ráadásul már nemcsak az erdőkben, réteken kiránduláskor kell tartanunk a vérszívóktól, hanem a városok parkjaiban is összeszedhetjük őket egy délutáni séta alkalmával.

Ami jó a szervezetnek, rossz a természetnek

2018. Április 19.

Nagyobb mértékű élelmiszerpazarlást eredményez a jobb minőségű étrend - mutatták ki amerikai kutatók tanulmányukban, amely szerint az amerikaiak fejenként naponta 422 gramm élelmet dobnak ki.

Így mentenek vadállatokat

2018. Április 19.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben zajló vadmentő munka is bemutatkozik az intézmény Föld napi rendezvényén, a csütörtöktől vasárnapig tartó Föld Fesztiválon.

Czibere: a hátrányos helyzet nem lehet életre szóló

2018. Április 19.

Nem lehet életre szóló meghatározottság az, ha egy fiatal hátrányos helyzetű családba születik, ezért támogatni kell azoknak a szakembereknek a munkáját, akik ezt be is tudják bizonyítani - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára egy csütörtöki budapesti konferencián.