2017-12-13 19:00:00 Kinek szólnak a mesék? - Képmás-est

Összes cikk

Fejlesztésekről tárgyalt a Szociálpolitikai Tanács

2017. December 12.

A szociális ágazatot érintő fejlesztési programokat, valamint az Országos Fogyatékosságügyi Program végrehajtásának tapasztalatait vizsgálta a szociális ágazatvezetés legjelentősebb szakmai véleményező és javaslattevő testülete - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Vért is adományozhatunk az ünnepek előtt

2017. December 12.

Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a karácsonyi ünnepek előtt, országszerte közel négyszáz helyszínen lehet vért adni.

Sok szülő nem ellenőrzi, mit néz a gyermeke

2017. December 12.

A szülők túlnyomó többsége semmilyen eszközzel sem szabályozza gyermeke médiafogyasztását annak ellenére, hogy már sok hat év alatti gyermeknek is van saját televíziója, számítógépe - derül ki a Kutatópont Kft. gyermekek médiahasználatát vizsgáló kutatásából.

Miniszteri elismerést kapott Szabó Dénes karnagy

2017. December 12.

Az emberi erőforrások minisztere Szabó Dénes Kossuth- és Liszt-díjas karnagynak kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerő oklevelet adományozott, melyet dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár adott át Budapesten - közölte a tárca.

Tudatosan kell gyermekjátékot vásárolni

2017. December 12.

A gyermekjátékok szempontjából legforgalmasabb időszakban a szülőknek fokozottan figyelniük kell a minőségre, ám annak ellenére, hogy a szabályos jelölésekkel a legtöbben tisztában vannak, mégsem keresik célzottan a biztonságos termékeket - derül ki az egyik gyermekjátékáruház adataiból.

A külföldön élő magyar gyermekeknek is lehet Start-számlájuk

2017. December 12.

Kiterjesztette az Országgyűlés az életkezdési támogatást és a Start-számla nyitásának lehetőségét a külföldön élő magyar gyermekekre is.

Elég hal lesz az év végi ünnepekre

2017. December 12.

Lesz elegendő magyar hal az év végi ünnepekre, sőt a kiegyensúlyozott belföldi kínálat mellett jelentős mennyiség jut exportra is - mondta a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (Mahal) szóvivője.

Hatmilliárd forint jut menzafejlesztésre

2017. December 12.

Több mint háromszáz pályázó összesen hatmilliárd forint támogatást nyert el menzafejlesztésre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Szállást keres a szent család - Karácsonyi hagyományaink

2017. December 12.

 

Az adventi időszak egyik legmeghittebb pillanata a szentcsalád-járás rítusa, mikor otthonunkba fogadjuk, majd néhány nap után továbbvisszük más családokhoz a szállást kereső szent család képét - erről olvashatunk a Női szem legfrissebb blogbejegyzésében.

A téli szünetben is ingyen ehetnek a rászoruló gyermekek

2017. December 12.

Idén is mind a négy iskolai szünetben, így a téliben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei. Az ingyenes étkeztetés lehetősége a szünidőre szól, ami az iskolákban december 27-én kezdődik - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Csaláshoz vezet a túlzott dicséret?

2017. December 12.

Az ellenkező hatást érik el a szülők, ha folyamatosan túldicsérik gyermekük eszét. Aki úgy nő fel, hogy szüleitől folyamatosan azt hallja, milyen okos, sokkal sűrűbben csal, puskázik a dolgozatok írásakor, mint az, aki “megfelelő” visszajelzéseket kap odahaza.

Népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen

2017. December 11.

Európai uniós támogatásból népegészségügyi kutatás kezdődik a Debreceni Egyetemen.

Egyre népszerűbb a magyar hal

2017. December 11.

A hal az egyik leghagyományosabb karácsonyi étel – de úgy tűnik, még mindig nem eszünk eleget ahhoz, hogy európai szintet érjen el a hazai halfogyasztás. A magyar haltermelők akár dupla ekkora igényt is ki tudnának elégíteni hazai forrásból, mint amennyi jelenleg évente megeszünk - derült ki a Kossuth Rádió Napközben című műsorában.

Már csak a héten lehet diákhitelt igényelni az idén

2017. December 11.

Már csak öt napig, december 15-ig lehet diákhitelt igényelni az idén - közölte a Diákhitel Központ.

Bírja az iramot a Magyar Posta

2017. December 11.

Rendben zajlik a csomagok kézbesítése a Magyar Postánál a karácsony előtti csúcsidőszakban, átlagosan 30 százalékkal több csomagot kezeltek november közepétől, mint egy évvel korábban - közölte a társaság.

A tájékoztatás szerint a november végi Black Friday és az azt megelőző leárazások növelték a csomagforgalmat, a november 20-tól kezdődő 3 hétben 1 millió 767 ezer csomagot kézbesítettek.

A Magyar Posta hangsúlyozta: a levelek és a csomagok kézbesítése folyamatosan és rendben zajlik, fennakadások nincsenek.

A csúcsidőszakra a posta több intézkedéssel készült, a logisztikai kapacitások bővítése mellett jelentősen emelte a dolgozói létszámot az év végére, jelenleg több mint 800 emberrel többen dolgoznak a vállalatnál, mint tavaly ilyenkor, és szombaton is kézbesítenek a kijelölt településeken - közölte a Magyar Posta.

(MTI, Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI)

Viharos szél fúj a Dunántúlon

2017. December 11.

Több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat a viharos szél veszélye miatt hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/óránál erősebb széllökések is lehetnek.

Albert Gábort az EMMI a saját halottjának tekinti

2017. December 11.

Életének 88. évében elhunyt Albert Gábor író, műfordító, könyvtáros. A Kossuth-díjas alkotót, a Magyar Művészeti Akadémia tagját az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjává nyilvánítja - közölte a tárca.

Novák Katalin: a menza is lehet egyszerre egészséges és "menő"

2017. December 11.

A gyermekek étkezési kultúrájának, étkezési körülményeinek javítását célzó Menő menzák az iskolában című, szeptemberben lezárult pályázat keretében az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) 314 iskolai alapítvány kérelmét támogatta összesen csaknem hatmilliárd forint értékben - jelentette be a tárca család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Kecskeméten.

Kevesebb embert fenyeget szegénység, mint a gazdasági válság előtt

2017. December 11.

A 2008-ban kezdődött gazdasági válság előtti szint alá sikerült csökkenteni a szegénység vagy társadalmi kirekesztődés kockázatának kitettek számát Magyarországon - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, a Védelem, aktivitás, képessé tevés című konferenciasorozat rendezvényén.

Megújult a Csillagocska református zeneóvoda Nagyváradon

2017. December 11.

Átadták a Csillagocska református zeneóvoda felújított épületrészét Nagyváradon vasárnap este. A felújítást a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében mintegy 40 millió forinttal támogatta a magyar kormány.