2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Gyakorlatilag egy családi életpálya modell van a családvédelmi akciótervben

Egy nagyvonalú gesztus a kormánytól, hogy a magyar gyermekekben képzelik el a jövőt és ehhez minden támogatást megad - jelentette ki Kardosné Gyurkó Katalin a hétpontos családvédelmi akciótervvel kapcsolatban.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke az ECHO TV Napi aktuális című műsorában kiemelte, régóta szívügyüknek tekintik a nagycsaládosok autótámogatását, hiszen ez hatalmas segítség a családok mindennapjaiban.

Gyakorlatilag egy családi életpálya modellt hallhattunk, hiszen ez a hét pont minden korosztályhoz szólt. Amennyiben ezek megvalósulnak, a fiatalok elől elhárul a fizikai akadály, hogy családot alapíthassanak - fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin.

A személyi jövedelemadó mentességről azt mondta: ez, az édesanyák kiemelt elismerése. Azok a nők, akik már négy gyermeket vállaltak, jövő év január elsejétől , életük végéig igénybe vehetik az SZJA mentességet.

A családi adókedvezmény mellett, a nagyszülő-GYED is segítheti a családokat, hiszen ennek köszönhetően az édesanya visszatérhet dolgozni és kétkeresővé válik a család.

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének évek óta szívügye volt az autótámogatás bevezetése, ezt azzal indokolta az egyesület elnöke, hogy vidéken azért nem érhető el minden szolgáltatás gyalogosan, akár az orvos vagy az iskola. Egy nagy családban több gyermeket vinni, sokkal könnyebb autóval.

A vasárnapi bejelentést követően, reggel 8 órától kezdve már legalább 40-en érdeklődtek ezzel kapcsolatban, tehát nagy az érdeklődés, szükség volt már erre a támogatásra - tette hozzá.

A családoknak ez egy jó lehetőség, mert a magyar gazdaság olyan helyzetben van, hogy a kormány ezt a kedvezményt tudja nyújtani a nagycsaládosok részére - tette hozzá.

Kiemelte: egy nagyvonalú gesztus a kormánytól, hogy a magyar gyermekekben képzelik el a jövőt és ehhez minden támogatást megad.

(Család.hu/Echo TV)