Pályázat a kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra

Összesen közel félmillió forinttal díjazzák azokat az alkotókat, akik kreatív ötleteikkel elnyerik a zsűri tetszését az idei Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatra meghirdetett pályázatokon.

Itt az idő, hogy a kulturális intézmények látogatói megragadják a pillanatot, és megmutassák az élményt, a közösségi történeteket, amelyekre a művelődési házak sokszínű rendezvényei során bukkantak! A spot-, plakát- és fotópályázatot idén is a Magyar Népművelők Egyesülete írta ki a 2019-es Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat részeként.

Február 15-e és 17-e között immár 13. alkalommal szervezik meg a Kultúrházak éjjel-nappal országos programsorozatot, melynek idei évi szlogenje: Mindennap értéket adunk! lesz. A spot-, plakát- és fotó pályázati felhívásra várják az egyéni alkotók, illetve a közművelődési intézményekben dolgozó, azokhoz kötődő alkotókörök, alkotóműhelyek pályázatait egészen február 14-éig.

A pályázat iránt érdeklődők három kategóriában indulhatnak:

1. Spot pályázat: Figyelemfelkeltő, az akció tartalmát és aktuális üzenetét erőteljesen megjelenítő maximum 1 perces reklámspotot várnak a szervezők, amelynek tartalmaznia kell az akció honlapjának nevét, valamint az akció logóját, amely a honlapról letölthető. A pályázat összdíjazása bruttó 160 000 Ft, amelyet a zsűri a beérkezett pályamunkák között az általa kiemelt szempontok szerint oszthat fel.

2. #Mindentegylapra! - plakát pályázat: Egyre nagyobb a jelentősége annak, hogy az erősödő „vizuális zajban” a plakátok hogyan szólítják meg a potenciális érdeklődőket, és az információ átadása mellett hogyan ösztönzik őket arra, hogy részt vegyenek az eseményeken. A szervezők várják minden olyan közművelődési szervezet programjait, munkáját népszerűsítő plakátot, amelyet egyedi grafikai igénnyel készítettek a kiadók. A pályázó az általa 2018-ben készített saját alkotásával pályázhat.

A pályázat díjazása: I. helyezés: 80 000 Ft, II. helyezés: 50 000 Ft, III. helyezés: 30 000 Ft

3. #Vanképedhozzánk? - fotó pályázat: Nevezési feltétel, hogy a fénykép a hazai és határon túli magyar közművelődési intézmények és szervezetek közösségi rendezvényén készüljön. Ilyenek a művelődő közösségek, amatőr alkotó ás előadóművészeti csoportok próbái, rendezvényei, eseményei. Lehet a téma helyi régi és új hagyományok közös megélése, például szüret, farsang, egyéb helyi kötődésű esemény. A három legjobb fotó készítője pénzjutalomban részesül: I. helyezés 80.000 Ft, II. helyezés: 50.000 Ft, III. helyezés 30.000 Ft.

A pályázatok benyújtási határideje: 2019. február 14., 24 óra

Pályázni a www.kulturhazak.hu oldalon a Pályázatok menüpontban lévő űrlap kitöltésével lehet.