Cirkuszi előadás látássérülteknek

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete minden év decemberében vidám programmal lepi meg tagjait. A Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók - Karácsonyi kaland a Cirkuszban" című akadálymentes, audiónarrált előadását nézhetik meg ingyenesen látássérült tagjai - közölte a szervezet.

"Különleges és kivételes ajándékkal kedveskedünk tagjainknak, hiszen ingyenesen biztosítjuk háromszáz ember számára a Fővárosi Nagycirkusz "Szikramanók" előadását. Kedves hagyományaink egyike ez a programunk, mely évek óta óriási népszerűségnek örvend egyesületünk körében" - fogalmazott Fodor Ágnes, a VGYKE elnöke.

A cirkuszi előadás két rendkívüli lehetőséget is biztosít a látássérülteknek. Az előadások előtt a nézők bejárhatják a cirkuszi porondot, így megismerkedhetnek az előadás tapintható kellékeivel, megtapogathatják azokat, és megtudhatják, hogyan néz ki a tárgy, milyen anyagból készült. Így az audiónarráció során nem szükséges ezeknek az eszközöknek a leírása, azokra már utalni tudnak.

A cirkuszban 60 narrációs eszköz segíti a narrálást, vagyis közvetíti a cirkuszi előadás részleteit, láthatóvá teszi azt - közölte a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete.

(MTI, Fotó: Mohai Balázs/MTI)