2019-06-26 08:00:00 Diana Krall koncert a Müpában

Bővülnek, fejlődnek a bölcsődék

Mintegy félmilliárd forintra pályázhatnak jövő januárig a családi- és munkahelyi bölcsődék fenntartói – jelentette be Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Tovább fejlődhetnek, bővülhetnek a bölcsődék, a fél milliárd forintos pályázati keretre család- és munkahelyi bölcsődék fenntartói pályázhatnak – közölte a család és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin egy érdi családi bölcsődében elmondta: a családi intézmények fejlesztésére, kialakítására az ország bármely pontjáról jelentkezhetnek a működtetők, akik férőhelyenként 800 ezer forintra, csoportszobánként 5,6 millió forintra számíthatnak.

Megjegyezte: a munkahelyi bölcsődék bővítésének hasonló összegű támogatására most a Közép-Magyarországi régióból várják a pályázókat. Mindkét jelentkezést 2019. január 31-éig lehet benyújtani.

Novák Katalin megjegyezte: egyre többen szeretnék gyermeküket bölcsődében elhelyezni, hiszen nő a családalapítási kedv és emelkedett a női foglalkoztatás aránya.

A 2014-es gyed-extra bevezetése is növelte a gyermekvállalási kedvet, hiszen akár gyermeke féléves kora után visszamehet az anyuka dolgozni úgy, hogy a neki járó támogatást nem veszíti el.

(Család.hu, Fotók: Család.hu)