2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Gránit Oroszlán Példakép Díj a példát mutató férfiaknak

Még lehet jelölni azokat a férfiakat, akik áldozatos munkájukkal, példamutatásukkal érdemesek a II. Gránit Oroszlán Példakép Díj elnyerésére.

Jelöljenek példaképeket

II. Gárnit Oroszlán Példakép Díjjal jutalmazzák a felelősségteljes férfiakat, a jelölési időszak október 10-én éjfélig tart. A Férfiak Klubja öt kategóriában, - Apa példakép, Férfipedagógus példakép, Mester példakép, Közéleti példakép, és idén először Felelős üzletember példakép kategóriában választja ki a díjazottakat. Az ünnepélyes eredményhirdetés és a díjkiosztó gála november 19-én, a Férfiak Világnapján, a New York Palace dísztermében lesz.

A Férfiak Klubja vezetője úgy fogalmazott: a cél az, hogy megtalálják a kisközösségek példaképeit. Bedő Imre hozzátette: minden generáció példaképei nagyban befolyásolták a fiatalok életútját. Ma különösen fontos a példakép, mert nagy a válások száma, a férfiak sokat dolgoznak, alig vannak jelen a családokban. Ezért közösségi szinten kell újraépíteni a férfiideált. Bejelentette: a zsűritagok idén Kósa Erika üzletasszony, Szily Nóra médiaszemélyiség, Imre Géza párbajtőrvívó – ő a tavalyi közéleti kategória győztese – illetve Süveges Gergő médiaszemélyiség.

Az apákat is támogatják

Beneda Attila családpolitikáért felelős helyettes államtitkár úgy fogalmazott: az állam szerepe, hogy igyekszik felhívni a figyelmet az értékválsággal küzdő világban, a családban milyen jelentős szerepük van a férfiaknak, illetve a jogalkotásban is ezt erősítse. Magyarországon szinte minden családtámogatási eszközt az apák is igénybe tudják venni. Példaként említette, hogy a gyed 8 százalékát az apák veszik igénybe. Kijelentette: nincs nagyobb élmény egy férfi életében, mint az apaság.

Büszke az elismerésre

Imre Géza olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok párbajtőröző kijelentette: megtiszteltetésnek érezte tavaly a jelölést. Jó érzés, hogy mások is úgy gondolják, érdemes erre a díjra. Ez volt az első olyan díj az életében, amit nem egy jó eredményért, hanem az életben betöltött szerepéért kapott.

(Család.hu)