Hosszú hétvége a mesék szellemében - programajánló

Az augusztus 20-i hétvége hagyományosan már kicsit a nyár végét jelzi, de ez szerencsére nem érződik az időjáráson, szóval még mindig érdemes a szabadban tölteni az időnket. Ilyen programot is ajánlunk a hétvégére, emellett kellemes meglepetésre több jónak ígérkező mozipremier is akad, ha valaki két órára beülne a hűvösbe.

Végre péntek!

Sokan sóhajtunk fel így a munkahét utolsó napján, ám most nem erről van szó, hanem kézműves foglalkozásokról péntek 10 órától (ha valaki korán kezdené a hosszú hétvégét…) a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Ugocsa utcai fiókjában.

Mesehősök növényei: Harry Potter és a mágikus növények

Aki kinti programmal indítaná a szombatot, az legyen ott 10 órakor a Füvészkertben, hiszen megismerheti a Harry Potter-sorozatban szereplő növényeket, mi több, ültethet is egy-egy saját növényt, amit haza is lehet vinni. Figyelem, nem elég csak odamenni, előzetesen jelentkezni kell!

Magyar Ízek Utcája

Szombaton 10 órakor nyílik a Várkert Bazárnál a Magyar Ízek Utcája, ahol megkóstolhatjuk az Ország tortáját, a Szent István-napi kenyeret. A Várkert Színpadon koncertek (Lóci játszik, Mörk, Jetlag, Antonia Vai, NB, Tom

Stormy Trio feat. Petrovna) lesznek, majd délután 15 órától válogatást hallgathatunk meg a NAGY-SZÍN-PAD! verseny résztvevőiből.

Rutkai Bori Banda koncertje

A Gyermekkoncertek a Kobuciban sorozat keretében a Rutkai Bori Banda fellépését nézhetik meg kicsik és nagyok a Kobuciban szombaton fél 11-től. A humorral átszőtt dalokra táncolni is lehet, emellett Rutkai Bori saját kezűleg készített bábjaival életre kelti a dalokat.

Szülinap Aprajafalván

Aprajafalva lakói Törpapa születésnapjára készülnek, de a dolgok finoman fogalmazva sem úgy sülnek el, ahogyan tervezik. Jön ugyanis Hókuszpók… Aki szerette a sorozatot, ne hagyja ki a Pódium Színház előadását szombaton 11 órától a Csillebérci Szabadtéri Színpadon.

XII. Európai Kerti Vasutak Találkozója

Érdemes ellátogatni a Magyar Vasúttörténeti Parkba is a hétvégén, hiszen két napig szlovén, osztrák és horvát vonatok kicsinyített másait csodálhatjuk meg. Emellett természetesen a park többi izgalmas szolgáltatása is kipróbálható. (A kézihajtányra jó, ha rákészülnek a szülők…)

Szódás túra a Sas-hegyen

A program alcíme Élet a kánikulában, ami sokat elárul arról, mire készülhetnek azok, akik szombaton 10 és 13 órától a dolomitsziklák világába látogatnak. Azért nem kell megijedni, a séta mindenkinek teljesíthető.

Uzsonnás dobozok készítése

Közeleg az iskolakezdés, úgyhogy Farkas Réka iparművész foglalkozása nem csak jó móka, hanem hasznos is lehet a Mesemúzeumban szombaton 11 órától.

A Holdkirály palotája

Az Aranyszamár Bábszínház interaktív mesejátékában segíthetünk kiszabadítani a szépséges leányt, hogy a végén a szerelmesek újra egymásra találjanak a Városmajori Szabadtéri Színpadon vasárnap fél 11-től.

Koncertek minden mennyiségben

A Várkert Színpadon vasárnap az Anna and the Barbies, a Soulwave és az Alma zenekar lép fel, majd 19 órától a Szent Gellért-szobornál a Tankcsapdát, az AWS-t és a Zanzibárt nézhetjük-hallgathatjuk meg.

Az elrabolt hercegnő

A heti filmbemutatók közül elsőként egy ukrán rendező, Oleh Malamuzh animációs moziját ajánljuk, méghozzá elsősorban azoknak, akik szeretik a klasszikus hőstörténeteket. A vándorszínész Ruszlán és a gyönyörű királylány Mila kalandja felhőtlen szórakozást kínál kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt.

Skate Kitchen

Crystal Moselle filmjét egy létező, a gördeszkás New York-i lányok életét bemutató Instagram-fiók ihlette. A vagány csajok veszik a szárnyuk alá az édesanyja által túlféltett főhőst, Camille-t és beveszik a csapatukba.

Szoba gyermekkel kiadó

Igazi nyári szórakozás a párizsi Antoine története, aki mellé új albérlőtárs érkezik egy csinos nő (és két gyermeke…) személyében. A film az író-rendező személyes élményein alapul, és bár a könnyed francia vígjáték aligha váltja meg a világot, nyári szórakozásnak tökéletes.

(Család.hu)