Nyakunkon a tavasz – hétvégi programajánló

Lesz még hideg, de az elmúlt napokban a tavasz visszavonhatatlanul megérkezett. Egyszóval irány a szabad, ám aki mégis más programot választana (és nem utazott el a hosszú hétvégére), annak jó pár érdekes elfoglaltságot kínálunk.

Színház

Bambi

A klasszikus mesét nézhetik meg kicsik és nagyok a Budapest Bábszínházban pénteken délelőtt fél 11-től.

Rozsda lovag és Fránya Frida

Roszda lovag kalandjait már eddig is nyomon követhettük, most váratlan látogató érkezik Páncélvárba: Fránya Frida, a boszorkány. Bozsik Yvette rendezését a Karinthy Színházban nézhetjük meg pénteken 15 órától.

Pumukli

Sokunk kedvence volt Pumukli, a virgonc kobold, akinek csínytevései általában meglehetős felfordulást okoznak a környéken. A 80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változata pénteken délután fél 3-tól látható a Kassa - Trip Hajón.

Bors néni

Ki gondolta volna, hogy Bors néni immár 80 éves? Mondanivalója így sem kopott meg, most a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színházban láthatjuk és hallhatjuk szombaton 10 órától.

Hófehér és Rózsapiros

A Batyu Színház előadásában minden van, ami egy jó meséhez kell: rózsafából született leányka, kedves özvegyasszony, jóságos medve, és gonosz törpe. Az Angyalföldi JAMK-ban vasárnap 11 órától lehet izgulni.

Nyuszi ül a hóban

Nagyrépási Orrángató Ugrancs egy rosszcsont nyúlfiú, aki nem ismeri az ünnepeket és azt hiszi, hogy télen-nyáron mindig húsvét van. Hogy mi történik vele, azt a József Attila Színház vasárnap 11 órakor kezdődő előadásából tudhatjuk meg.

Kippkopp a fűben

A Nefelejcs Bábszínház előadása is megerősíti, hogy vége a télnek, elvégre Kippkopp is elindul játszani a rétre. Kérdés, hogy kivel játsszon… Kiderül a Pólus Filmszínházban vasárnap 11 órától.

Zene

Meséről mesére - János vitéz

Családi délután zenével, tánccal az Eötvös10 KKSz-ben szombaton 16 órától.

A Kolompos együttes koncertje

A Kolompos együttes évtizedek óta meghatározója a zenei életnek, most vasárnap fél 11-től a Benczúr Házban lépnek fel.

Minden más

Nyuszinap

Családi táncház a TÉKA együttessel, ám emellett kalácsot is süthetünk kemencében, ajándékokat készíthetünk, és állatsimogató is várja a családokat a Csili Művelődési Központban szombaton 10 órától.

Éjszakai tájkép festés

Ne tévesszen meg senkit a cím, családi délelőtt ez a javából. Rafael Y. Herman izgalmas éjszaka-nappali tájképeit megismerve fedezhetjük fel, miben is más egy éjszakai és egy nappali táj, milyenek a fények, vannak-e árnyékok és hogyan viselkednek a növények, az állatok a sötétség leple alatt. Akit érdekel, az a Ludwig Múzeumba menjen szombaton fél 11-től.

Szombati szemezgető

Játékos foglalkozások családoknak a Magyar Nemzeti Galériában szombaton 11 órától.

Közös társasjátékozás

Egy jó társasjátékozásnál kevés kellemesebb elfoglaltságot tudunk a magunk részéről elképzelni. Ha nem otthon ülünk le az asztal köré, vagy szeretnénk újdonságokat felfedezni, akkor érdemes elmenni a Mesemúzeumba szombaton 11 órától.

Emlékmackók

Varró Szilvia mackókat készít, országos versenyen is győzött már. Az ő alkotásait lehet megnézni a Tündérkert galéria és közösségi tér kiállításán.

Mozi

Nyúl Péter

Aki pedig inkább moziba menne, annak jó szívvel ajánljuk az eheti bemutatók közül Nyúl Péter kalandjait. A múlt század fordulóján megjelent klasszikust minden úton és módon feldolgozták már, de ez az új film a kritikák szerint kiáll minden összehasonlítást.

Szóval, ha mégis visszatérne kicsit a hideg, akkor vessük be magunkat valamelyik moziba, a szórakozás garantált!

(Család.hu)