2019-01-23 19:30:00 Bogányi Gergely koncertje a Zeneakadémián

Novák Katalin: a család az együttlét öröméről is szól

A család az együttlétről is szól, amikor közös programokon vesz részt a család minden tagja – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára Budapesten, a Városligeti Műjégpályán, a Családok Éve programsorozat nyitórendezvényén.

Több száz program várja a gyermekeket, a szülőket, nagyszülőket egész évben, az ország minden táján.

Az államtitkár szavai szerint bár ezeken a programokon nem direkt módon foglalkoznak a gyermekekkel, de amikor segítik, instruálják őket - például megtanítják őket korcsolyázni -, akkor összekovácsolódik a család, és ezekre az élményekre a gyermekek felnőttként is örömmel emlékeznek vissza.

Novák Katalin a családtámogatási rendszer újdonságairól is beszélt, így például arról, hogy a nagycsaládosoknak elengedik a hitelük egy részét, miként a diákhitelt is, vagy felfüggesztik a törlesztést, ha gyermeket vállalnak.

Közölte, Babakötvényt kapnak azok a magyarok is, akik nem Magyarország területén vállalnak gyermeket, továbbá a kormány megduplázza a diplomás gyedet.

Szombaton a jégpályán a sátrakban érdekes foglalkozásokkal várták a gyermekeket, este pedig Radics Gigi és Király Viktor szórakoztatta a közönséget.

(csalad.hu)