2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Karácsonyig minden nyugdíjas megkapja az Erzsébet-utalványt

Két hete megkezdődött, és még körülbelül két hétig tart az Erzsébet-utalványok kézbesítése – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettese.

Rétvári Bence hozzátette: 2,7 millió idős ember a gazdaság bővülésének eredményeként kaphatja meg 30 millió forint összértékben a 10 ezer forintos többletet.

Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője beszámolt arról, hogy a kézbesítés előre ütemezetten, november 23-tól zajlik. Tegnapi adatok szerint 48 százalékon áll a kézbesítési arány, ami azt jelenti, hogy az utalványok felét kézbesítették, vagy megkísérelték kézbesíteni a postások.

Akit nem találnak otthon, számára értesítőt hagynak arról, hogy az utalvány 10 munkanapon belül átvehető a postahivatalban. Ezt követen visszakerül a Magyar Államkincstárhoz.

Rétvári Bence kérdésre válaszolva elmondta: az utalvány összértékéből 2,7 milliárd forint a gyártás és kézbesítés költsége. A címleteket 2018. december 31-éig használhatják fel az idősek. Panulin Ildikó pedig megemlítette: a tavasz óta tartó toborzás eredménye, hogy a karácsonyi hajrá előtt több, mint 600 új munkaerőt tudott felvenni a Magyar Posta. A megnövekedett munka miatt területi és átmeneti munkaerőhiány előfordulhat, de általánosságban ez nem jellemző.

(Család.hu, Fotó: Mohai Balázs/MTI)