2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Karácsonyi gyűjtés indul a rászoruló családokért

Az ország 25 áruházában indul karácsonyi gyűjtés. Az önkéntesek november 10-12, illetve 17-19 között várják a vásárlók felajánlásait.

Adománygyűjtő akció indul fiatal, kisgyermekes családok megsegítésére – jelentette be az ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. Illés Boglárka hozzátette: november 10-12, illetve 17-19 között az ország 25 áruházában várják a felajánlásokat az önkéntesek. Megjegyezte: elsősorban pelenkára, bébiételekre, tartós élelmiszerekre lenne szükségük a rászoruló családoknak.

A vásárlók felajánlásait részben helyben, illetve a babaköszöntő programokban megismert családok kapják meg. Beszélt arról is: a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a fiatalok merjenek családot alapítani, a GDP 4 százalékát fordítja a családokra. A fiatalok több mint 90 százaléka családban képzeli el a jövőjét, de ehhez a civil szféra és a versenyszféra támogatására is szükség van.

Kardosné Gyurkó Katalin, az akciót indító Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke arról beszélt: amikor felmerült az adománygyűjtés gondolata, a szervezethez tartozó fiatalok is jelentkeztek, hogy részt vegyenek a munkában. Megjegyezte: azért került az adventi időszak elé a gyűjtés, hogy a családok később már a várakozásra és a készülődésre koncentrálhassanak.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke kijelentette: akkor születnek meg a kívánt gyermekek, ha a szülők környezetében egy kisközösség alakul ki, és mindenki, még a szomszéd is segít a gyermeknevelésben.

Az akcióban résztvevő boltok listája a NOE.hu oldalán olvasható.

(Család.hu)