2018-07-20 00:00:00 Séf Randevú Szolnokon

Maratontól a disznótorosig

Bizonyos szempontból a két véglet között lavírozunk, hiszen ajánlunk testmozgást, miközben azért lesz kolbászfesztivál, kerek születésnap és még sok egyéb érdekesség is. Hétvégi programajánlónk következik.

Kezdjük rögtön egy kis egészséges testmozgással, hiszen vasárnap rendezik a 32. SPAR Budapest Maratont, indulás a Hősök teréről fél 10-kor. Aki nem érzi magában az erőt a teljes táv lefutásához, az indulhat párban (ami így már rögtön csak félmaraton), vagy akár stafétában is, utóbbiban a távok 9-11 km között alakulnak. A cél (a teljesítésen túl…) az Ötvenhatosok tere.

Szombaton ünnepeli a Nagycsaládosok Országos Egyesülete 30. születésnapját, rengeteg érdekes programmal várnak minden érdeklődőt a Várkert Bazárban.

Ami a gasztronómiát illeti, pénteken rendezik az 5. Kürtőskalács Fesztivált a Gesztenyés kertben Budapesten. A kürtőskalács mellett lesz kvízjáték, nézhetünk bábszínházi előadásokat, koncerteket, de lesz népmese is – felnőtteknek.

A Magyar Vasúttörténeti Park ad otthont szintén pénteken 13 órától a Disznótoros Kolbászfesztiválnak. Lesz három kolbász utca, kézműves vásár, gasztro utca, étel és ital kóstoltatás, állatsimogatók, gőzmozdony és vasúti kocsi kiállítás és még rengeteg minden más.

A hétvégén rendezik a Terézvárosi búcsút bűvész- és illuzionista előadással, táncházzal, Rutkai Bori Bandájának és Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar koncertjével. Mindez az Eötvös utca – Szófia utca területén.

A héten immár kilencedik alkalommal rendezik meg a Gyermek és Ifjúsági Színházi Szemlét a Marczibányi Téri Művelődési Központban, ahol összesen 21 előadást nézhetünk meg egészen a vasárnapi zárásig.

A Star Wars rajongóinak sem kell csalódniuk, Csillagközi invázió érkezik ugyanis a fővárosi Corvin Művelődési Házba egészen vasárnapig. Lesz kiállítás és pilótaképző játék, emellett maketteket is nézegethetünk.

Reméljük, kellemes idő vár ránk a hétvégén, hiszen megérkezik az Ősz a Krúdy-negyedben című program, vasárnap 10 órától Óbudán zenével, irodalommal, gyerekprogramokkal, kiállításokkal, szüreti ízekkel, és fiákerutazással mulathatunk.

Szombaton 10 órától családi nyílt nappal vár minden érdeklődőt a Herosz Állatotthon. Gyermekek és felnőttek sétáltathatnak kutyákat, simogathatnak macskákat, közben megtanítanak minket a kisállatok gondozásának fortélyaira és lesz szépségverseny is (a négylábúaknak).

Mesehétvégét rendez a Miniversum, ahol el lehet készíteni Thomast, a gőzmozdonyt, a Kisvakondot és sok más mesefigurát, lesz építőjáték és sok egyéb érdekesség.

(Család.hu)