2019-03-19 19:00:00 John Mayall koncertje az Akvárium Klubban

Ismét várják a jelöléseket a Jószolgálat-díjra

A Jószolgálati-díj idei díjazottjait bemutató szabadtéri kiállítás nyílt szerdán a budapesti Március 15. téren, s egyúttal a "cselekvés díja" újabb jelölési időszakát is meghirdették.

A Twickel-Zichy Mária Terézia Alapítvány közleményében felidézte: a tavaly nyáron indított díjat Twickel György hívta életre, édesanyja Twickel-Zichy Mária Terézia grófnő emlékére.

A Jószolgálat-díjon keresztül - melyet idén májusban adtak át először - különböző területeken hivatásos és önkéntes szociális munkát végzők áldozatos munkáját mutatják be és ismerik el. A díjazottakat a díj partnerei, a 7 nagy magyarországi segélyszervezet képviselőiből álló szakmai zsűri választotta ki.

Az idei díjazottakat bemutató kiállítást - melyet később a vidéki nagyvárosok főtereire is elviszik - Virágvölgyi István kurátor nyitotta meg.

A rendezvényen bemutatkoztak a 2017/18-as évad nagykövetei is: Ónodi Eszter, Jászai Mari-díjas színésznő és Lackfi János, József Attila- és Prima Primissima-díjas író, költő.

Ők "személyükkel és munkáságukkal támogatják és népszerűsítik a díj céljait, hogy társadalmunk elé kerüljenek azok a történetek, melyek mindannyiunk számára példát mutatnak a rászorulók iránt való felelősségvállalásból" - fogalmaz a közlemény.

Október 4-től 2018. január 31-ig ismét várják a jelöléseket öt kategóriában: életműdíj valamint hivatásszerűen és önkéntesen végzett szociális munka egyéni és szervezeti/közösségi kategóriáiban a díj honlapján.

A Jószolgálat-díj célja, hogy a díjazottak történetein keresztül minél több ember figyelmét felhívják az "odafordulás, a megértő, gondoskodó és legfőképpen tevékeny szeretet formáira" - fogalmaztak, kiemelve: "mivel a rászorulókért tenni mindannyiunk közös felelőssége".

(MTI)