2018-06-20 00:00:00 VR szemüveg és apródképző Udvardon

Kétszer annyi gyermek sportol igazoltan az országban

Megduplázódott az aktívan sportoló gyermekek száma az országban2010 ót. 250 ezerről mintegy 500 ezerre nőtt az igazoltan sportoló gyermekek száma az országban – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter szeptember 12-én, kedden a fővárosban tartott sajtótájékoztatóján.

Dr. Simicskó István az újbudai Lágymányosi Óvodában tartott tájékoztatójában elmondta, hogy a gyermekeké mellett a felnőtt lakosság aktivitása is változott, hiszen míg 2009-ben mindössze 5 százalékuk űzött valamilyen sportot rendszeresen, mostanra ez az arány megközelíti a 20 százalékot.

„Azt hiszem, hogy ez azt mutatja, hogy az a törekvés, amit a kormány megfogalmazott és célul tűzött ki maga számára(…) kezd sikereket felmutatni” − mondta a tárcavezető. A miniszter emlékeztetett: a kormány új sportlétesítményeket, futóköröket, szabadtéri edzési lehetőségeket alakított ki, amellett, hogy sok iskolában felújították a sportpályákat is. Elmondta azt is, hogy ebből a törekvésből az önkormányzatoknak is ki kell venniük a részüket, hiszen nemcsak egészségesen kell élni, de ehhez a feltételeket is biztosítani kell.

Dr. Simicskó István hangsúlyozta, hogy az egészséges életmódra való nevelésben a családoknak is nagy felelősségük van, hiszen ezzel a szemlélettel a legjobb gyermekkorban megismerkedni. A tárcavezető bejelentette, hogy az újbudai önkormányzat a Fiatal Családosok Klubjával (FICSAK) közösen egy egészséges életmódot bemutató kiadvánnyal lepi meg a kerület minden családját, és nagy erőkkel készülnek a szeptember 24-i újbudai EgészségPart elnevezésű, egész napos rendezvényre.

(kormany.hu)