2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

Egyetemisták szignálfilmjei népszerűsítik a filmfesztivált

Három szignálfilm népszerűsíti majd a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált. Az idén negyedik alkalommal meghirdetett pályázatra hazai, filmes képzésben résztvevő főiskolások és egyetemisták pályázhattak. A legjobb alkotásokat két tévécsatorna is vetíti majd.

Immár hagyomány, hogy a Szolnokon rendezendő filmfesztiválokhoz – páros években képzőművészeti, páratlanban tudományos tematikájúak – kapcsolódóan szignálfilm-pályázatot is kiírnak a szervezők.

A 2017-ben már kilencedik alkalommal sorra kerülő Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált beharangozó és népszerűsítő, 25-30 másodperces kisfilmekkel bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő egyetemi vagy főiskolai hallgató pályázhatott.

A szignálfilm-pályázatot a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa támogatja. Részben a nyertesek között szétosztható 300 ezer forinttal, részben a kisfilmek széles körű nyilvánosságának a biztosításával. Mint Demeter István, a Nemzetközi Tudományos Filmfesztivált szervező szolnoki TISZApART mozi ügyvezetője elmondta: a Médiatanács ebben az évben is műsoridőt biztosít a díjazott filmeknek, így az október 12-én kezdődő fesztivál előtti hetekben az RTL Klubon és a TV2-n is többször láthatóak lesznek a szignálfilmek.

A beérkezett pályaművekről idén Kiss Melinda, M Tóth Éva és Ulrich Gábor, a Metropolitan Egyetem tanárai, neves, animációs filmes szakemberek döntöttek. A legjobbnak Szikszai Tia Gizella, Graur Dóra és Csánki Zsófia pályamunkáit ítélték, amelyek már megtekinthetőek a fesztivál honlapján.

(Csalad.hu)