2018-12-15 08:00:00 Adventi hangverseny Martonvásáron

Budapest a családok fővárosa – Május 27. szombat

A Családok Budapesti Világtalálkozója programsorozat május 25–28. közötti rendezvényeire a Föld minden tájáról Budapestre zarándokoltak azok a civil szervezetek, szakemberek, politikusok, egyházi méltóságok, akiknek közös meggyőződése, hogy a nemzetek, a világ jövője a családokban rejlik, és a mindenkori kormányzatok feladata ezt a jövőt minél biztonságosabbá és kiszámíthatóvá tenni.

A családi világkongresszus a magyar kormány támogatásával valósul meg. A rendezvény szervezésével foglalkozó munkacsoportot Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár vezeti, együttműködve hazai és nemzetközi szervezetekkel.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere megfogalmazása szerint a rendezvény tízezreket mozgat meg, és néhány napra a családok fővárosává teszi Budapestet.

Szombati program

A Családok Nemzetközi Világtalálkozója szombaton a Családok XI. Világkongresszusának második napi rendezvényeivel folytatódik a Budapesti Kongresszusi Központban. Az esemény mottója: „Építsünk családbarát nemzeteket – tegyük naggyá a családot!”

E felhívás jegyében zajlik a napi plenáris ülés, valamint a párhuzamos szekcióülések, a tudományos és a szakmapolitikai élet jeles hazai és nemzetközi képviselőinek közreműködésével.

Szó lesz a média családábrázolásáról éppúgy, mint a fiatalságról és a családbarát gondolkodásmódról. Megvitatják a családbarát országépítés mikéntjét, a családok érdekérvényesítésének lehetőségeit a nemzetközi intézményekben, illetve szóba kerül az anyaság és apaság jelentősége is.

Az új világrend: család és élet a kulturális vita középpontjában

A fenti beszédes címmel a Családok Budapesti Világtalálkozójának egy másik egész napos rendezvényét is ma tartják. Az Európai Életvédő Fórum a Várkert Bazárban ülésezik. A rendezvényt Jaime Mayor Oreja volt spanyol belügyminiszter, a One of Us Szövetség elnöke, magyar részről pedig Rétvári Bence miniszterhelyettes, a Emberi Erőforrások Minisztériuma parlamenti államtitkára nyitja meg.

Vasárnap családi fesztivál lesz

Az Andrássy úton és környékén, az Oktogonon és a Kodály köröndön koncertek, családi programok és több mint hatvan társadalmi szervezet és kitelepülő gondoskodik vasárnap a Családok Nemzetközi Világtalálkozóját záró egész napos Családi Fesztivál hangulatáról.

A Családok Budapesti Világtalálkozója részletes programját honlapunkon ITT olvashatja.

 

(csalad.hu)