2019-08-01 08:00:00 Tony Curtis személyes tárgyai - kiállítás Mátészalkán

JÁR A CSOK AKKOR IS, HA A GYERMEK KOLESZOS

A kollégista gyerekek is számítanak a CSOK igénylésekor, házasodni akkor kell, ha valaki gyerekvállalás előtt áll, az egy és kétgyerekesek, pedig akkor is kérhetik a három gyermek után járó támogatást - illetve a különbözetet -, ha később döntenek a nagycsalád mellett - minderről Novák Katalin, családügyi államtitkár beszélt a szerda reggeli Mokkában.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy az egy gyerekesek 600 ezer, a két gyerekesek 2,6 millió, a három gyerekesek pedig 10+10 millió forintos támogatásra jogosultak új lakás vásárlásakor.

Abban az esetben, ha valaki úgy igényli a támogatást, hogy már megvannak a gyerekek, akkor a szülőknek nem kell házasságban élniük és a 40 éves korhatár sem előírás, azonban ha valaki a gyerekvállalás előtt szeretne támogatást igényelni, akkor a házasság feltételéhez kötik a támogatás igénylését.

Novák Katalin kiemelte, hogy ha a gyerekek közül van, aki már egyetemista, vagy valamilyen felsőoktatási intézményben tanul, akkor – ha nem múlt még el 25 éves – a család ugyanúgy jogosult a támogatásra. Ha a gyerek már nem tanul, de még mindig a szüleivel él és 20 év alatti, akkor szintén jár utána a CSOK.

 

 

(csalad.hu/TV2)